Pentru sanatatea dumneavoastra, faceti Miscare zilnic !

De Simion Todoca
1Comentariu
Simion Todoca
Simion Todoca
Textul reclamei de la televizor : „Pentru sănătatea dumneavoastră, faceţi mişcare zilnic o jumătate de oră” ilustrează o relaţie biunivocă, implicând îndatoriri ale părţilor, diferenţiate doar prin durată.

Astfel, pentru „bunicul” Mişcării Populare, cum l-a catalogat Eugen Tomac pe Traian Băsescu, este suficient să facă zilnic Mişcare câte jumătate de oră, fie la Neptun, la Cireşica, fie la Târgul de fete de la Găina, fie la televizor, fie pe autostrada Nădlac- Arad. Pentru cealaltă parte a relaţiei biunivoce se taie partea finală, referitoare la jumătatea de oră, rămânând „pentru sănătatea dumneavoastră, faceţi Mişcare zilnic”. Punct!

De ce a trebuit să vină „bunicul” Mişcării Populare(bunic sub acoperire, pentru că, de fapt este de-a dreptul mama) pe autostrada Arad-Nădlac? Simplu, în cel mai puternic fief al lui Băsescu, Aradul, nu se vede, ba nici măcar nu se simte, nicio Mişcare ! Grav, inadmisibil, impardonabil, mai ales că a trecut deja o lună şi jumătate de când Funeriu a declarat că în decurs de o săptămână va fi anunţată conducerea Mişcării Populare Arad ! Aşa că a venit, fuga-fuguţa să vadă care este situaţia la locul faptei, mai ales că se apropie cu paşi repezi alegerile judeţene la PDL Arad.

Nu spun că Băsescu a venit să se asigure că va câştiga alegerile judeţene cel cu Mişcarea în suflet, pentru că, la urma urmei, cam toţi sunt, indiferent că sunt în tabăra lui Blaga sau a Elenei Udrea, aşa că este foarte posibil, ba chiar probabil, ca organizaţia arădeană să meargă mai departe cu Băsescu. Cred că, mai degrabă, a venit ca să ofere „muniţie” organizaţiei sale de suflet, să vadă tot poporul arădean că doar lui Băsescu îi pasă, aşa că ar fi bine să-l urmeze în marea aventură a reformei statului român, a reconstruirii dreptei româneşti, a construirii de străzi, autostrăzi şi pasaje. Dincolo de explicaţii, raţiuni, argumente şi minciuni bine ticluite, poporul vede ceea ce este de văzut: Guvernul Boc a început să construiască, iar Guvernul Ponta a oprit lucrările. Până când reuşeşti să îi explici ce şi cum, trec alegerile.

simion.todoca@informmedia.ro

„Liderii din teritoriu trebuie să ştie că, pentru sănătatea lor, trebuie să facă Mişcare”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor