Perdea de arbori împotriva mirosurilor de la Stația de Epurare

24Comentarii
Perdea de arbori împotriva mirosurilor de la Stația de Epurare
Compania de Apă a început amenajarea unei perdele de arbori pentru a împiedica răspândirea mirosurilor către zonele locuite.

Compania de Apă Arad anunţă că va continua şi anul acesta valorificarea nămolului provenit de la Staţia de Epurare ca îngrăşământ în agricultură. „În incinta Staţiei de Epurare Arad au fost construite paturi pentru depozitarea temporară a nămolului până la valorificarea ca îngrăşământ în agricultură. Anual însă, primăvara, odată cu încălzirea vremii este posibil să se degaje mirosuri industriale din zona paturilor de uscare a nămolului sau din alte zone, exterioare Staţiei de Epurare. Pentru a împiedica răspândirea mirosurile către zonele locuite, Compania de Apă Arad a început amenajarea unei perdele de arbori, din specia Paulownia” – se arată într-un comunicat de presă al societăţii.

În agricultură, din iulie

Anul acesta, Compania de Apă Arad colaborează cu mai mulţi fermieri pentru aplicarea a peste 6.000 tone de nămol, pe o suprafaţă totală de 423 hectare, cantitate stabilită de către Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA), prin studiile pedologice şi agrochimice realizate la comanda Companiei de Apă Arad.

În luna iunie se vor obţine permisele de aplicare emise de Agenţia de Protecţie a Mediului, urmând ca, de la începutul lunii iulie, nămolul să fie transportat pe terenurile agricole.

Valorificarea în agricultură a nămolului a fost soluţia aprobată şi acceptată de Uniunea Europeană în proiectul de reabilitare a Staţiei de Epurare Arad. Proiectul a fost elaborat de o firmă specializată şi a fost coordonat de specialişti. Toate etapele privind construcţia Staţiei de Epurare dar şi funcţionarea au fost verificate de comisii ale Ministerelor Finanţelor şi Mediului, dar şi de reprezentanţi ai Comisiei Europene. Staţia de Epurare Arad este operată conform proiectului şi toate procesele sunt intercorelate şi controlate printr-un sistem de automatizare SCADA.

Incinerare

„În cadrul programului POIM se va realiza o instalaţie de incinerare a nămolului” – informează reprezentanţii Companiei de Apă. Deocamdată aceasta se află în stadiul de proiect şi va fi funcţională după aprobarea de către Comisia Europeană, cu execuţie în perioada 2021-2022.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor