Performanţa şi lecţia vieţii

Performanţa şi lecţia vieţii
ARAD – Elevii de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad s-au dovedit fruntaşi şi în acţiuni caritabile.

– Suntem obişnuiţi ca atunci când vorbim de elevii de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” să vorbim de performanţele acestora la mai toate disciplinele de studiu. De data aceasta, însă, vom arăta că aceşti copii  ştiu şi să dăruiască din puţinul lor celor care nu au prea multe bucurii.

Astfel, în acest prestigios liceu s-au derulat mai multe acţiuni atât de către elevii de la voluntariat, care desfăşoară acţiuni pe întreaga perioadă a anului şcolar în Centrul de îngrijire pentru persoanele vârstnice, sub îndrumarea profesoarei de religie ortodoxă Şandor Viorica şi cu participarea directă a dr. Popa Fira, cu sprijinul acordat de asistentul social Şpir Manuela, care se acupă de persoanele vârstnice implicate în acest parteneriat început în 2008. Acţinile derulate  au fost de socializare, sacro-terapie, constând concret în pregătirea unor programe artistice, citiri din Sfânta Scriputură, explicarea semnificaţiei fiecărei sărbători.  Totul a culminat recent, când, alături de elevii de la voluntariat, s-au implicat alţi elevi şi profesori, precum şi personalul auxiliar care s-au deplasat în Centru pentru a aduce o rază de lumină acestor persoane. Amintim aici elevi din clasele a VIII-a B, diriginte prof. Octavia Potocean, a IX-a C, diriginte prof. Toader Mariana, a IX-a E, diriginte prof. Bodrogeanu Ovidiu, a X-a D, diriginte prof. Pîrv Lavinia , prof. Cameniţă Daniela, a XI –a A, diriginte prof. Negrilă Liliana, care au oferit un scurt moment artistic cu scenete religioase, alimente pentru cantina instituţiei şi pachete cu mici surprize.

Astfel de acţiuni s-au derulat şi în centrele de îngrijire copii, program derulat în cadrul proiectului cultural-umanitar „Mai aproape de aproapele”, organizat de Asociaţia pentru dechideri culturale în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Programul a fost coordonat de profesoarele Circa Chirilă, Mureşan Mirela,  Diana Şimonca şi  Diana Rotaru. Ele au reuşit să implice şi alţi colegi profesori din colegiu, precum şi elevi la care sunt diriginţi: prof. Turcuş Mihaela, prof. Alin Bereteu şi elevi din clasa a XI –a C, prof. Radu Bereteu – elevi din clasa a X-a A, prof. Danciu Nicolae şi clasa a IX-a D. Aceştia au oferit pachete cu haine, dulciuri, jucării, cărţi, copiilor din Centrele de Plasament (Morcoveaţă), dar şi produse realizate de elevii colegiului (cărţi, CD educaţionale, planşe cu jocuri didactice).

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase