Pericolul din magazine: carnea, brânza și conservele

De Andreea Pintea
8Comentarii
Pericolul din magazine: carnea, brânza și conservele
Zeci de kilograme de carne de pui au fost confiscate de DSVSA, precum și sute de kilograme de brânză și de conserve.

ARAD. Alimente fără etichete, ținute în condiții insalubre, fără termene de valabilitate, toate pot fi un real pericol pentru consumatori. Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au avut neplăcuta surpriză să constate că unele magazine și depozite din Arad nu mai țin cont de nicio normă de siguranță atunci când pun în vânzare produse alimentare precare.

„În urma controalelor din această perioadă am constatat că anumite magazine sau depozite de produse alimentare au în stoc sortimente de carne de pui neetichetate, fără elemente de identificare și ținute în condiții insalubre. Astfel au fost identificate la un magazin alimentar din zona cartierului Alfa o cantitate de 97 kilograme carne de pui neetichetată, cu origine necunoscută. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru și ulterior neutralizată la o firmă de specialitate. Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 6000 lei”, a transmis dr. Viorel Agud, director DSVSA Arad.

Amendă de 10 mii euro

Tot în această perioadă, dr. Agud ne-a mai spus că la un depozit alimentar din zona UTA, „inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au găsit o cantitate de 322 kg. urdă fără elemente de identificare, 32,5 kg. sos roșii origine Italia expirat, 283,5 kg. pulpă de roșii fără menționarea termenului de valabilitate. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru urmând a fi neutralizată. Operatorul a fost sancționat contravențional conform HG 984/2005 cu 45.000 lei”.

Verificați etichetele!

„Atragem atenția din nou consumatorilor asupra verificării cu atenție a produselor pe care vor să le achiziționeze, în special asupra valabilității și condițiilor de păstrare. Sfătuim consumatorii să nu achiziționeze produse alimentare de la comercianți ambulanți care le transportă din țările vecine în condiții improprii, a căror origine nu se cunoaște, existând riscul toxiinfecțiilor alimentare în condițiile de temperatură actuale”, a mai specificat dr. Viorel Agud.

Controalele DSVSA Arad vor continua și în perioada următoare.



8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor