Pericolul incendiilor: peste 1.800 de sancțiuni aplicate de ISU

De Ioana Costas
Pericolul incendiilor: peste 1.800 de sancțiuni aplicate de ISU
Nereguli mari și multe în ceea ce privește securitatea la incendiu în județul Arad, în 2017.

Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a desfășurat anul trecut 858 de controale din care 215 au fost inopinate, cu scopul de a reduce riscul de producere a situațiilor de urgență la un nivel minim.

Reprezentanții instituției au descoperit un număr mare de nereguli: 1.883 de deficiențe privind securitatea la incendiu și protecția civilă (în aceste cazuri fiind aplicate 1.730 de sancțiuni) și 1.698 în domeniul PSI, șasesancțiuni în domeniul SEVESO, respectiv 26 în domeniul protecției civile.

„Comparativ cu anul 2016, când au fost constate 3.218 deficiențe în teren, fiind aplicate un număr total de 2.902 sancţiuni, în anul 2017 s-a realizat o scădere a numărului de constatări și sancționări a neregulilor, acest fapt datorându-se modificărilor în structura Inspecţiei de Prevenire și reducerea drastică a personalului și a numărului de posturi. În ceea ce priveşte activitatea de avizare şi autorizare, numărul solicitărilor de avize și autorizații și-a menținut trendul ascendent. De menționat este faptul că, raportat la anul 2016, numărul de solicitări de asistență tehnică adresate instituției noastre a crescut de la 249 la 2.070 de solicitări – de aproape 10 ori -, din total 2.039 fiind de domeniul avizării autorizării”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !