„Perplex” pe scena arădeană

De Vasile Filip
„Perplex” pe scena arădeană
Sâmbătă seara, în sala mare a TCIS: „Perplex”, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu.

În cadrul proiectului „Luna plină de teatru”, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 19.00, este programat spectacolul (nerecomandat persoanelor sub 16 ani) „Perplex”, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, scenografia – Mihai Călin Păcura, coregrafia – Andrea Gavriliu.

Subiectul piesei

Povestea este una simplă: un cuplu se întoarce dintr-o vacanţă exotică, pentru a descoperi că acasă nu mai au curent, plantele de apartament arată cu totul altfel, motanul familiei a dispărut şi un miros ciudat a invadat spaţiul. Apariţia prietenilor însărcinaţi să aibă grijă de casă în lipsa lor tulbură şi mai mult apele, căci aceştia par a fi proprietarii de drept ai locuinţei, având toate motivele să îi dea afară pe primii, fără menajamente. De aici, lucrurile scapă de sub controlul înţelegerii convenţionale. Se petrec o serie de transformări, iar personajele îşi schimbă identitatea devenind ființe ce bâjbâie într-o realitate aflată constant în dezintegrare și căutând mereu un punct de sprijin.

Aprecieri

,,Pentru această montare curajoasă ( scrie Maria Zărnescu în articolul ,,Perplex sau Prejudecăți spulberate la Arad” – Yorick.ro ) dar şi pentru spectacolele „Cancun” de la Teatrul „Regina Maria” Oradea şi „Panică” de la Teatrul Nottara Bucureşti, regizorul Theodor Cristian Popescu a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ediţia 2014. În plus, Mihai Păcurar a fost nominalizat la Premiul pentru cea mai bună scenografie. Perplexitatea poate fi una din reacţiile generate de montarea teatrului arădean. Intenţia regizorului este declarată. Nu este singura, însă, iar cauzele ei sunt, oricum, felurite. Numai „locul comun” al foilor de ceapă, ca teorie a receptării, pare să fi scăpat ironiei dramaturgului. Tocmai de aceea, nu doar pentru comic, performanţe actoriceşti, ci şi pentru diversele sale „straturi”, spectacolul nu este unul de ratat.”

Personaje

În distribuţie: Carmen Vlaga – Bogdan (Carmen), Cecilia Donat (Cecilia), Andrei Elek (Andrei), Alex Mărgineanu (Alex)

Bilete

Reamintim că toate spectacolele din „Luna plină de teatru” vor avea prețul unic de 5,05 lei indiferent de categoria de vârstă iar accesul la spectacole se va face exclusiv pe baza biletului, întrucât abonamentele nu sunt valabile0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !