Pescării pe străzile Aradului

7Comentarii
Pescării pe străzile Aradului
Pescării pe străzile Aradului
ARAD – La prima ploaie mai serioasă străzile de la marginea municipiului sunt invadate de apă.

 Deşi autorităţile locale se laudă cu tot felul de proiecte care au fost duse la bun sfârşit în legătură cu canalizarea zonelor mărginaşe ale Aradului, sunt zone în municipiu în care o ploaie mai serioasă transformă străzile în adevărate pescării, doar că în loc de peşti, acolo se află tot felul de capcane pentru şoferi.

Acoperite de apă şi imposibil de măsurat „ochiometric”, craterele din străzi sunt mult mai periculoase. Bălţile de pe Renaşterii, Drumul Şiriei şi chiar Calea Radnei stau mărturie. Nici trecerile de pietoni din zonele care au fost deja refăcute nu sunt cu mult mai ferite de ape.

După ultima ploaie, pietonii care încercau să traverseze spre staţia de tramvai, pe zebra din faţa de la Billa, erau întâmpinaţi pe carosabil, pe o porţiune de câtiva metri buni de un strat de apă de cam o palmă. Cum nu toţi orăşenii au fost prevăzători să se încalţe cu cizme de cauciuc, cei care au decis să traverseze regulamentar şi-au udat bine pantofii.

Conlucrare dificilă

În ceea ce priveşte autorităţile locale, viceprimarul Tiberiu Dekany susţine că problema există din cauza unei conlucrări mai dificile care are loc între municipalitate şi Compania de Apă Arad, primarul Gheorghe Falcă susţine că anul viitor se vor cheltui pentru reabilitarea liniilor de tramvai, a carosabilului şi a canalizării din zona Renaşterii, 30 de miliarde de lei.

„E o problemă de decolmatare a canalelor. Avem un contract cu cei de la Apă-Canal pentru întreţinerea şi decolmatarea canalelor. Din păcate partea aferentă municipiului nu se află în ograda noastră, ci la CJA, motiv pentru care lucrăm mai greu”, a declarat Dekany.

L.S.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor