PESCARII SPORTIVI ARADENI AMENDATI ABUZIV DE REPREZENTANTII A.N.P.A. SI AI JANDARMERIEI ARADENE

1Comentariu

Tribunalul Arad a stabilit ca pescuitul in zonele de CRUTARE nu constituie contraventie.

Vizati de abuzurile ANPA si Jandarmeriei aradene au fost si pescarii membrii ai ASOCIATIEI JUDETENE A PESCARILOR SPORTIVI ARAD, care atrage pe aceasta cale atentia asupra urmatoarelor

  • In conformitate cu Decizia Civila nr.153 din 16 februarie 2017, DEFINITIVA, data de Tribunalul Arad, in dosarul numarul 14750/55/2015 intre AJPS Arad si intimatul I.J.J. Arad, indiferent de perioada pentru care o zona poate fi declarata de CRUTARE ,pescuitul intr-o astfel de zona nu constituie contraventie ,legiuitorul hotarand sa sanctioneze astfel doar pescuitul in zonele declarate de protectie sau prohibitie,prin ordin anual al Ministerului Mediului si M.A.D.R.Prin urmare,pescuitul pe tronsonul Mures III, in portiunea cuprinsa intre podul CFR (Podul Rosu) si Podul rutier din Subcetate in conformitate cu prevederile art.4, alin.1,din anexa nr.3 la Ordinul nr.15/2011 nu a constituit contraventie niciodata (nici macar pana la abrogarea Ordinului nr.15/2011,cum au sustinut reprezentantii A.N.P.A.),fiind sanctionat contraventional doar dupa intrarea in vigoare a Ordinului nr.12/144/2017,care indica zona dintre poduri ca fiind zona de protectie doar incepand cu anul 2017.
  • TOATE PROCESELE VERBALE CU AMENZI din perioada 2013, 2014, 2015 si pana in 05.04.2016 , intocmite de inspectorul ANPA de Arad, MICOROI DIMITRIE cat si /sau de catre angajatii Jandarmeriei aradene, pescarilor care au pescuit corect dar s-au aflat in aceasta zona SUNT ABUZIVE SI NULE! Mai cu seama ca fapta de a pescui intr-o zona de crutare nu poate fi incadrata ca fiind vreuna dintre contraventiile reglementate de articolul 58 alin.1c din O.G.nr.23/2008.
  • Din pacate abuzurile celor doi inspectori piscicoli PETCU ILIE sef zona Transilvania si Micoroi Dimitrie inspector judetul Arad, nu cunoastem sa fi fost sanctionate de catre conducerea ANPA Bucuresti In consecinta aceasta tolerare a abuzurilor a facut ca multi pescari corecti sa fie amendati pentru ca au pescuit in zona amintita in perioada anilor 2013, 2014, 2015 si pana in 05.04.2016!
  • In lumina sentintelor Judecatoresti obtinute atat de pescarii abuzati cat si de catre AJPS ARAD, moralitatea si pregatirea profesionala a reprezentantilor ANPA si Jandarmeriei aradene lasa de dorit !
  • SPERAM CA DE DATA ACEASTA INSTITUTIILE ABILITATE SA CERCETEZE ABUZURILE SA STOPEZE SI SA PEDEPSEASCA ACESTE INCALCARI ALE LEGII, SA INTERVINA FERM ,PENTRU CA IN MOD NEJUSTIFICAT ELE CONTINUA, IN CIUDA APELURILOR NOASTRE SI A UNOR SENTINTE JUDECATORESTI DEFINITIVE!

    Comitetul director A.J.P.S. Arad

    Prof. Harsan Dorel

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor