Pesediștii cer măsuri reparatorii la deranjul central

Pesediștii cer măsuri reparatorii la deranjul central
Fără teamă c-ar putea fi etichetaţi ca populişti, pesediştii propun executivului local facilităţi fiscale, gratuităţi şi subvenţii suplimentare.


La nici două săptămâni de la votarea bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului, consilierii locali ai PSD vin cu un set de propuneri care ar afecta echilibrul fiscal. Măsurile sunt în beneficiul celor care activează sau locuiesc în Centru şi sunt deranjaţi de mega-şantierul din Piaţa Unirii. Totuşi, faptul că nu le-au pus pe masa Consiliului Local înaintea votului pe buget poate denota ori lipsa de viziune a grupului PSD, ori un momentan dezinteres faţă de problemele pe care acum, din opoziţie, le-ar dori rezolvate.

Gratuitate OTL

Cererile social-democraţilor vor lua forma a trei proiecte de hotărâre, care ar trebui să ajungă la votul consilierilor locali luna viitoare. Primele două măsuri propuse au fost expuse de noul lider social democrat de la oraş, Liviu Sabău şi ar avea ca efect diminuarea disconfortului creat de lucrări.

psd (3)

Prima măsură vizează eliminarea parcărilor cu perioadă determinată din Centrul istoric şi introducerea gratuităţii la parcare pentru riverani, respectiv înapoierea banilor celor care şi-au făcut abonamente de riveran. Sabău a detaliat şi a doua măsură propusă, „subvenţionarea cu 100% a transportului în comun pentru angajaţii instituţiilor şi firmelor din Centru”. Proaspătul lider zice că măsura ar fi benefică şi pentru angajaţii Primăriei, Companiei de Apă sau ai Termoficare SA şi ar avea ca rezultat scăderea traficului rutier în Centru.

Scutire de taxe

Debelka Boglarka este iniţiatoarea celei de-a treia propuneri – scutirea de taxe a agenţilor comerciali care au magazine în Piaţa Unirii şi pe străzile afectate de lucrări. Aceştia ar suferi că nu se pot aproviziona, le scade clientela şi nici nu au acces la serviciile de curierat.
A exemplificat cu un magazin de haine pentru copii şi unul de echipamente medicale, aflate în situaţia de a închide magazinele sau de a reduce activitatea, cu concedierea personalului.

Propunerea sa este scutirea de taxele aferente activităţii economice, care sunt plătite anual la Primărie, pe durata şantierului. „Suntem conştienţi că maşina de vot va lucra şi la materialele pe care le propunem noi, dar vom face lobby la celelalte grupuri, PNL şi UMDR”, a completat Adelina Coste. Cum problema locurilor de parcare din Centru a fost atacată public şi de noul viceprimar, pesediştii spun că se aşteaptă ca Huszar Istvan să le susţină măcar propunerea referitoare la acest sector.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !