Peste 1.000 de avorturi în Arad

De Diana Dutu
5Comentarii
Peste 1.000 de avorturi în Arad
Cifrele sunt valabile pentru anul 2016. Marţi, 26 septembrie, e Ziua Mondială a Contracepţiei.

Nu mai puţin de 1.090 de întreruperi de sarcină au fost raportate, anul trecut, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad. Potrivit Compartimentului de Statistică și Informatică în Sănătate Publică din cadrul instituţiei, „în anul 2016, în judeţul Arad, au fost înregistrate un număr de 707 avorturi în spitalele publice și 383 avorturi în spitalele private. În semestrul I al anului 2017 au fost înregistate 346 avorturi în spitalele publice și 139 avorturi în spitalele private.”

Campanie

Marţi, 26 septembrie, e Ziua Mondială a Contracepţiei. Cu această ocazie, DSP Arad, prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, desfăşoară în perioada 26 septembrie – 15 octombrie o campanie de informare a populaţiei privind contracepţia. „Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales al tinerilor, inclusiv minori, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială” – precizează Constantin Cătană, director al DSP Arad.

Finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor campaniei aparţin Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică. Obiectivele campaniei sunt: *creşterea numărului de femei, în special minore și tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive; *creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie; *creşterea numărului de femei informate asupra serviciilor de sănătate corespunzătoare; *scăderea numărului de sarcini nedorite; *reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.

Constantin Cătană: Atragem atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale

Taguri: ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor