Peste 100 de note mai mari la Evaluare, după contestații

De Eugen Rogojan
3Comentarii
Peste 100 de note mai mari la Evaluare, după contestații
Au fost depuse, în total, 168 de contestații la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2016-2017.

Vineri, 30 iunie, au fost afișate rezultatele după contestații ale examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, ce s-a desfășurat în perioada 19-21 iunie. Au fost depuse 80 de contestații la Limba și literatura română, 79 la matematică și 9 la limba și literatura maternă.

Dintre cei ce au depus contestațiile, 20 de candidați au rămas cu nota inițială, nefiind modificată, în timp ce 104 au avut norocul să primească punctaj mai mare în urma reevaluării lucrărilor. Cu mai puțin noroc au fost 44 de elevi care au ales să conteste notele primite, iar în urma reevaluării, acestea au fost scăzute.

Înscrierea în clasa a IX-a

Pentru absolvenții clasei a VIII-a urmează înscrierea la liceu, care se face conform unui program afișat de unitățile de învățământ, fiind necesare cererea de înscriere, cartea de identitate în copie legalizată, adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională, foaia matricolă pentru clasele V-VIII și fișa medicală.

Media de admitere

În ultimii ani, ponderea avută de media generală pe clasele V-VIII în media de admitere la liceu a fost tot mai mică. Anul acesta, media pe clasele V-VIII reprezintă doar 20% din media de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN, unde MA reprezintă Media de admitere, ABS media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor