Peste 180 de sesizări, la ITM Arad, în doar trei luni

De Valentin Goran
Peste 180 de sesizări, la ITM Arad, în doar trei luni
Din cele peste 180 de petiții depuse la ITM, mai multe de jumătate semnalează neacordarea drepturilor salariale.

În primele trei luni ale acestui an, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad au fost înregistrate un număr de 187 de petiţii. Din acestea, peste 50 % au fost înregistrate pentru neacordarea drepturilor salariale, aproximativ 10% pentru neîntocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, 7 % pentru neplata orelor suplimentare, 5 % pentru nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă. De asemenea, au fost înregistrate sesizări şi pentru neîntocmirea actelor de încetare a raportului de muncă, etc.

Amenzi de la 500 la 20.000 lei

„Pe această cale aducem în atenţia angajatorilor cât şi a angajaţilor următoarele:

nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei; primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata; prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de munca – amendă de la 500 lei la 1.000 lei– sancţiune care se aplică numai persoanei fizice care a prestat activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă”, au declarat reprezentanții ITM Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !