Peste 2.000 de intervenții ale ISU Arad în trei luni

De Ioana Costas
Peste 2.000 de intervenții ale ISU Arad în trei luni
© Solicitați la peste două mii de cazuri Foto: ISU Arad
Incendii, misiuni de descarcerare și acordare asistență SMURD, cele mai des întâlnite misiuni ale pompierilor în primele trei luni ale anului.

Peste 2.200 de apeluri au venit pe 112 . La peste 2.100 au intervenit pompierii profesioniști sau cei voluntari. Toate s-au petrecut de la începutul acestui an până la sfârșitul lunii martie. „În primele trei luni ale anului, Centrul Operaţional – Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <<Vasile Goldiş>> al judeţului Arad, a recepţionat prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, un număr de 2.209 apeluri dintre care 2.127 au necesitat intervenţia forţelor profesioniste sau voluntare pentru situaţii de urgenţă”, se arată în analiza situației operative pe trimestrul I a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Misiunile subunităților

Subunitățile de intervenție ale ISU Arad (Arad, Ineu, Sebiș și Bârzava) au intervenit la 1.807 cazuri, în timp ce serviciile voluntare, singure sau în cooperare cu forțe profesioniste în 322 de cazuri. Detaşamentul de Pompieri Arad a avut în primele trei luni ale acestui an 1.285 de intervenţii, aici fiind incluse şi intervenţiile Punctului de Lucru Curtici şi Punctului de Lucru Vladimirescu care aparţin de Detaşamentul de Pompieri Arad. De asemenea, Detaşamentul de Pompieri Ineu (compus din Garda nr. 1 Ineu și Garda nr. 2 Chişineu Criş) a spus „prezent” la 152 de intervenţii, în timp ce Detaşamentul de Pompieri Sebiş (din care face parte Garda nr. 1 Sebiş și Garda nr. 2 Gurahonţ) a luat parte la 224 de intervenţii, iar Secţia de Pompieri Bârzava (din care face parte Garda nr. 1 Bârzava și Garda nr. 2 Birchiş) a avut 146 de intervenţii.

Mai puține incendii și intervenții SMURD

Cele mai multe intervenții la care au fost solicitate subunitățile ISU Arad sunt cele de incendii – 76 la număr, urmate de misiuni de descarcerare – 14 -, asistență persoane – 37 -, asigurarea/supravegherea zonei de producere a situației de urgență – 6.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut a scăzut numărul incendiilor de vegetaţie uscată de la 190, în anul 2017, la 10 anul acesta, totul din cauza temperaturilor scăzute. De asemenea, și numărul intervențiilor SMURD a fost mai mic în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Și asta din cauză că o mare parte din autospecialele SMURD au fost neoperative, fiind defecte și necesitând reparații.

Însă, în total, SMURD a fost solicitat să acorde asistență medicală în 1.651 de cazuri. Pe timpul intervenţiilor SMURD au fost acordat ajutor medical pentru 1.459 adulţi şi 219 copii. Cele două Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) care au în dotare ambulanţe SMURD, Nădlac respectiv Vinga, au desfăşurat 305 misiuni: SVSU Nădlac 71, iar SVSU Vinga 234.

36 de coduri

În lunile ianuarie, februarie și martie, Centrul Operaţional prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat a emis 36 de mesaje codificate de tip cod portocaliu sau galben hidro-meteo.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !