Peste 200 de radioamatori și-au dat întâlnire la Pecica

De V.O.
3Comentarii
Peste 200 de radioamatori și-au dat întâlnire la Pecica
© FOTO: V.O.
S-au cunoscut pe calea undelor, iar la Pecica s-au întâlnit și față în față. Peste 200 de radioamatori din România şi Ungaria s-au întâlnit, sâmbătă, în județul Arad, unde au organizat un mare târg şi o expoziţie de echipamente şi accesorii folosite în radio comunicații.

PECICA. Evenimentul a marcat şi împlinirea a 90 de ani de activitate radioamatoricească neîntreruptă în Arad, unde a fost înfiinţată, în 1929, prima asociaţie de profil din România.
Evenimentul a avut loc în orașul Pecica. Cel mai aşteptat moment a fost târgul radioamatorilor, unde cei prezenţi au avut ocazia să facă schimburi de piese pentru a-şi completa colecţiile.
La târg au putut fi văzute și aparate de radio comunicații folosite chiar și înainte de Primul Război Mondial. Un alt exemplar care a atras toată atenția a aparținut unui campion în ale radiocomunicațiilor.

Cel mai mare colecţionar de aparate radio din Arad, Francisc Visky, a expus echipamente civile şi de provenienţă militară, unele având o vechime de un secol. El a prezentat şi aparate de telefon de epocă, care au fost atracţia vizitatorilor. Francis Visky își amintește că primul aparat de radio, unul cu lămpi, l-a construit singur, la vârsta de 12 ani, din piese recuperate sau primite. Pe atunci, era cu familia, deportat de comunişti într-un sat din Bărăgan, iar acel radio a fost contactul cu lumea.

Radioamatorii spun că tehnologia nu a reuşit să omoare radioamatorismul. Comunicaţiile radio sunt singurele posibile în caz de dezastru, pentru că internetul depinde de provideri, de reţele. De aceea, consideră ei, acest domeniu nu va dispărea curând.
Întâlnirea a fost o ocazie pentru mulţi dintre participanţi de a cunoaşte oameni pe care doar i-au auzit, prin intermediul frecvenţelor radio.
Evenimentul a fost o ocazie bună ca radio-amatorii să își completeze colecțiile.

Evenimentul de la Pecica a marcat şi împlinirea a 90 de ani de activitate radioamatoricească neîntreruptă în Arad, unde a fost înfiinţată, în 1929, prima asociaţie de profil din România.

Manifestarea a fost organizată de Radioclubul YO2KBB, Asociaţia Teritorială de Acţiune Civică Arad şi Primăria Pecica.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor