Peste 25.000 de credincioși la Mănăstirea Maria Radna

De A.G. si V.O.
2Comentarii
Peste 25.000 de credincioși la Mănăstirea Maria Radna
Zi specială sâmbătă în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României. MănăstireaMaria Radna a primit azi mii de credincioşi din toată ţara şi din străinătate. Unii au mers pe jos chiar şi 150 de km.

Credincioșii vin în fiecare an, de la zeci şi chiar sute de kilometri depărtare, pentru a sărbătorii, la Basilica Papală Maria Radna, Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică. Mănăstirea Basilica Maria Radna se află în oraşul Lipova din judeţul Arad şi este cel mai important loc de pelerinaj catolic din vestul ţării. Unii pelerini parcurg pe jos, în rugăciune, zeci de kilometri pentru a ajunge la mănăstirea Maria Radna. Sfânta Liturghie pontificală a fost oficiată chiar de către cardinalul bisericii catolice din Ungaria.

Peste 25.000 de credincioși

Slujbele speciale au început încă de joi seara şi ţin până sâmbătă seara. Peste 25.000 de credincioși au participat, în aceste zile, la slujbele de la Maria Radna. Slujba este oficiată în mai multe limbi, printre care maghiară, bulgară, germană, română și croată. Astăzi – sâmbătă 8 septembrie, Sfânta Liturghie Pontificală va fi oficiată în limbile: română – maghiară – germană, și va fi celebrată de către capul Bisericii Catolice din Ungaria, Eminenţa Sa Cardinal Erdo Peter, Esztergom, E.S. Msgr. Böcskei László – episcop de Oradea Mare şi Episcp Emerit Msgr E. S. Dr. h. c. Martin Roos.

3 zile, 16 slujbe în 5 limbi

Deși este o mănăstire catolică, la Maria Radna vin, an de an, credincioși din toate cultele. Unii vin la mănăstire pentru două zile şi își petrec noaptea în biserică. „După ce ascultă slujba, credincioșii culeg din pădurea de stejari din spatele mănăstirii, niște muguri asemuiți cu lacrimile Fecioarei Maria, care îi feresc de boli şi necaz. Este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Icoana făcătoare de minuni

La Maria Radna există o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni şi cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune ca cei care se roagă la icoana Maicii Domnului sunt vindecați în mod miraculos de boli. Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor.

200 de turiști pe zi

Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoriaşilor. Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât din România, cât şi din alte ţări.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor