Peste 650.000 de lei pentru refacerea scărilor de pe malul Mureşului

De Diana Dutu
35Comentarii
Peste 650.000 de lei pentru refacerea scărilor de pe malul Mureşului
Deşi digul este proprietatea Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, investiţia va fi suportată de Primărie.

Dacă în urmă cu mai bine de un an vă informam că au început demersurile pentru reabilitarea rampelor și scărilor de acces de pe malul Mureşului, acum suntem în măsură să vă anunţăm că aceste demersuri au ajuns în faza aprobării documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție. 654.304,77 lei (cu TVA) ar urma să investească Primăria în reabilitarea rampelor și scărilor de acces de pe malul Mureşului, iar realizarea investiţiei va dura 12 luni.

Degradate şi distruse

„Digul râului Mureș, cu rol de apărare împotriva inundațiilor, este în proprietatea Administrației Bazinale de Apă Mureș, însă în ultimii ani, zona malului drept al Mureșului a cunoscut o revigorare a spațiilor, datorită investițiilor promovate de administrația locală. În concret, facem referire la lucrările Relocare Parcul Copiilor, Amenajare Parcul Europa, Piste de biciclete, Pasarelă pietonală – care face legătura peste Râul Mureș spre Ștrandul Neptun. Pentru facilitarea accesului în aceste zone de agrement de-a lungul digului au fost construite scări din beton, cu finisaje din beton, asfalt sau plăci masive de travertin. Deoarece pe coronamentul digului se află zona de promenadă iar pe unele zone se află și pista de biciclete, pe lângă scări au fost amenajate și rampe de urcare/coborâre, folosite de cetățenii care aleg petrecerea timpului în aer liber. Toate aceste scări și rampe au o vechime de peste 20–30 de ani, prezintă degradări, surpări și distrugeri ale structurii de rezistență, balustrăzile și parapeții de siguranță nu mai prezintă siguranță în exploatare. Din această cauză, Municipiul Arad a solicitat Administrației Bazinale de Apă Mureș reabilitarea (recondiționarea) acestor căi de acces (adresa PMA nr. 67033/02.09.2019). Ca răspuns, Administrația Bazinală de Apă Mureș, (adresa nr. 4901/16.09.2019, nr. PMA 70878/16.09.2019) își exprimă acordul privind execuția reabilitărilor de către Municipiul Arad” – se arată în Referatul de aprobare a investiţiei.

Cifre

„În intenția de a continua înfrumusețarea Aradului și de a veni în întâmpinarea dorinței multor arădeni, am pus pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului Local Proiectul de hotărâre pentru <Reabilitare rampe și scări de acces pe digul Mureșului>. Ne referim la aceste obiective care au o vechime de aproape 30 de ani și care sunt atât de necesare pentru accesul în această zonă de promenadă iubită în mod deosebit de către arădeni. Concret, este vorba despre reabilitarea totală a 41 de trepte de acces, însumând o suprafață de peste 1.600 mp și a 14 rampe de acces (dintre care 2 vor fi noi), însumând o suprafață de aproape 1.000 mp. Dorim și prin această acțiune să continuăm investițiile menite să redea farmecul Aradului, pentru un oraș cât mai atractiv, pentru Arad” – a declarat primarul interimar Călin Bibarţ.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor