Peste 800 de apeluri pentru pompieri și SMURD

De Ioana Costas
Peste 800 de apeluri pentru pompieri și SMURD
Peste 800 de apeluri au fost efectuate către 112 în care se solicita ajutorul pompierilor și a paramedicilor SMURD.

ARAD. Început de an în forță pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad. Sute de apeluri au ajuns la dispeceratul ISU Arad, prin 112. Din totalul apelurilor telefonice, în 44 dintre cazuri s-a solicitat intervenția subunităților ISU Arad pentru stingerea incendiilor. Din cele 44 de incendii la 36 au intervenit subunităţile ISU Arad, iar la opt incendii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, s-a intervenit în șapte situaţii de urgenţă care necesitau descarcerare, în 14 cazuri de asistenţă a persoanelor, o misiune de salvare animale, o misiune de asigurare a zonei în vederea evitării producerii altor situaţii de urgenţă, o misiune de asigurare a unor evenimente publice de amploare care pot produce situaţii de urgenţă, o misiune de protecţie a mediului şi nouă alte tipuri de misiuni. Repartizate pe subunități, a reieșit că Detașamentul de Pompieri Arad a avut cele mai multe misiuni – 464 la număr -, urmat de Detașamentul de Pompieri Ineu – 106 misiuni -, Detașamentul de Pompieri Sebiș – 57 misiuni – și Secția de Pompieri Bârzava – 37 misiuni. Tot în luna ianuarie, ofiţerii şi subofiţerii inspecției de prevenire şi compartimentului avizare/autorizare au executat 32 de controale, pe timpul acestora fiind constatate 115 deficienţe. Au fost aplicate 94 de avertismente şi 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 100.000 lei. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate 14 exerciţii de evacuare. Totodată, au fost emise 13 avize şi opt autorizaţii de securitate la incendiu, patru puncte de vedere pentru PUZ şi PUG şi a fost acordată asistenţă tehnică de specialitate pentru 72 persoane.
În aceeași perioadă, modulele SMURD au desfăşurat 724 de misiuni de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc. Din cele 724 misiuni, echipajele ISU Arad au desfăşurat 610 intervenţii, iar SMURD Nădlac – 114. În șapte cazuri echipajele au fost întoarse din drum, în 18 cazuri în momentul sosirii echipajelor nu a mai fost necesară intervenţia, iar în trei cazuri alertele au fost false.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !