Peste 900 dau BAC-ul în toamnă

De Eugen Rogojan
Peste 900 dau BAC-ul în toamnă

Peste 900 de absolvenți vor susține Examenul de Bacalaureat Național în Sesiunea august-septembrie 2017, în cele trei centre de examen desemnate de IȘJ.

Liceul Teoretic „A.M.Guttenbrunn” Arad, Liceul Național de Informatică și Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu sunt cele trei centre de examen în care vor fi susținute probele sesiunii august-septembrie a Examenului de Bacalaureat Național 2017.

Arondările

Centrului de Examen de la Liceul Teoretic „A.M.Guttenbrunn” Arad îi sunt arondați elevii din 13 instituții de învățământ, însumând un total de 317 candidați. Alții 320 de elevi din 16 instituții de învățământ vor susține examenele la Liceul Național de Informatică, în timp ce 291 de candidați din 11 licee vor susține examenele la Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu.

Centrul de evaluare

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” din Arad a fost desemnat de către Inspectoratul Școlar Județean Arad ca Centru Zonal de Evaluare, aici urmând să sosească lucrările dintr-un alt județ, pentru a fi evaluate.

Aproape o mie

În total, 928 de candidați s-au înscris la Sesiunea august-septembrie 2017 a Examenului de Bacalaureat Național. Cei mai mulți provin de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad (70 de candidați), Liceul Național de Informatică (67 de candidați), Liceul Teoretic Sebiș (49 de candidați) și Liceul „Mihai Viteazul” Ineu (47 de candidați).

Promoțiile

Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că din cei 928 de candidați înscriși în cele trei Centre de Examen din județul nostru, un număr de 567 de candidați fac parte din promoția 2017, adică sunt cei care au terminat studiile liceale anul acesta, însă fie nu au reușit să susțină examenul în sesiunea iunie-iulie, fie nu au reușit să îl promoveze. Ceilalți 361 de candidați fac parte din promoții anterioare.

Calendarul

Probele din cadrul Sesiunii august-septembrie 2017 vor începe în data de 21 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca pe 22 să fie susținută proba scrisă la Limba și literatura maternă. Probele scrise vor continua pe 23 august cu Proba obligatorie a profilului și pe 24 august cu Proba la alegere a profilului și specializării.

Competențele și rezultatul

Evaluările competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura în perioada 25-31 august, urmând ca pe 1 septembrie să fie afișate primele rezultate, zi în care se vor ptuea depune și contestațiile. Rezultatul final al celei de-a doua sesiuni a Examenului de Bacalaureat Național va fi publicat pe site-ul Ministerului Educației pe data de 6 septembrie 2017.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !