Peste două mii de cereri într-o săptămână

Peste două mii de cereri într-o săptămână
ARAD – Peste 16,8 mii de hectare de teren au fost incluse în programul de subvenţionare în doar şapte zile.

Fermierii nu au stat prea mult pe gânduri şi au venit încă din primele zile la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură cu un scop bine definit: să depună cererile pentru compania SAPS 2010. După prima săptămână de preluare a dosarelor în vederea stabilirii cuantumului subvenţiei pe suprafaţă peste două mii de fermieri arădeni s-au prezentat la centrul APIA Arad.

„La nivelul Centrului Judeţean A.P.I.A. Arad, până la data de 08.03.2010 au fost depuse un număr de 2.078 cereri de plată pentru o suprafaţă de 16.803 hectare”, a precizat directorul coordonator al Gheorghe Alda. Dintre aceşti fermieri 54 au completat declaraţia de suprafaţă utilizând noul sistem informatic – online, IPA. Suprafaţa pentru care au cerut subvenţii cei 54 de solicitanţi este de 870 de hectare.

La nivel naţional, după prima săptămână de preluare a cererilor SAPS 2010, cifrele arată că: au fost depuse 54.000 cereri de plată, pentru o suprafaţă de circa 242.000 hectare, iar peste 11.800 şi-au completat declaraţia de suprafaţă utilizând aplicaţia IPA Online.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie – 17 mai 2010, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

JA-A.P.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !