Peste o mie înscriși la „Bacul de toamnă”

De Eugen Rogojan
Peste o mie înscriși la „Bacul de toamnă”
Sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat Național are, în Arad, peste o mie de absolvenți înscriși.

1.138 de absolvenți de liceu s-au înscris la sesiunea „de toamnă” a Bacalaureatului, ce se va desfășura între 20 august și 6 septembrie 2018. 725 dintre aceștia provin din promoția curentă, adică au terminat liceul anul acesta, însă fie nu au reușit să intre în prima sesiune a Bacalaureatului din cauza corigențelor, fie nu au reușit să treacă de examen. Alții 413 provin din promoții anterioare, adică fie nu s-au înscris până acum la examen, fie nu au trecut de el, fie au fost eliminați din examen și abia acum li s-a ridicat interdicția de participare.

Calendarul

Pe 20 august încep probele scrise, cu cea la Limba și literatura română, urmând ca a doua zi să fie susținută cea la limba maternă. Pe 22 august, absolvenții susțin proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august, cea la alegere. Competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă vor fi evaluate pe 24 și 27 august, cele în limba maternă pe 28, competențele digitale pe 29 și 30, urmând ca pe 30 și 31 să le fie evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Candidații vor afla rezultatele pe 1 septembrie, putând să depună contestații în aceeași zi. Rezultatul final va fi aflat pe 6 septembrie.

Centre de examen

În județul Arad s-au constituit trei centre de examinare, la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” din municipiu, la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” din municipiu și la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu. Centrul Zonal de Evaluare, unde vor fi corectate lucrările elevilor dintr-un alt județ al țării, va fi organizat la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !