Peste un miliard, plăţi la SAPARD

ARAD – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a efectuat până în prezent plăţi de peste un miliard de euro către beneficiarii Programului SAPARD. Comunicat

Din totalul fondurilor alocate prin SAPARD pentru dezvoltare rurală şi agricultură, respectiv de 1,49 miliarde de euro, APDRP a autorizat deja cereri de plată în valoare de 1,05 miliarde de euro solicitate de către beneficiarii SAPARD.

În vederea accelerării ritmului de absorbtie a fondurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a luat o serie de măsuri de ordin administrativ, legislativ şi financiar puse în aplicare în colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Printre acestea se numără descentralizarea plăţilor la nivelul Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP), monitorizarea continuă a stadiului derulării procedurilor de achiziţii publice, dar şi aprobarea de reglementări menite a stimula gradul de absorbţie a fondurilor nerambursabile.

A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !