Peste un milion de lei pentru cultură

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Peste un milion de lei pentru cultură
Au fost publicate rezultatele programului de finanțare a proiectelor culturale, realizat de către Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad (CMCA).

Centrul Municipal de Cultură Arad a făcut publică lista proiectelor depuse de arădeni, proiecte ce au trecut de prima etapă a selecției. Un număr de 73 de proiecte au fost depuse la sediul CMCA de către asociații sau instituții din Arad, pentru acțiuni culturale ce urmează să se desfășoare în cursul anului curent.

Dintre cele 73 de proiecte depuse, 25 nu au întrunit punctajul minim necesar finanțării. De cealaltă parte, Asociațiile și instituțiile ce au primit finanțare au reușit să obțină împreună puțin peste un milion de lei, atribuiți unui total de 48 de proiecte culturale.

Cap de listă

În fruntea listei, ținând cont de suma atribuită proiectelor, se află Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad, Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și Asociația CitiZenit. Cei de la Centrul Județean de Voluntariat au obținut pentru proiectul „Open Air Festival – Electro Music” suma de 100.000 Lei din totalul de 141.000 Lei necesari, în timp ce GMMC a obținut pentru „Art Encounters Arad-Timișoara” suma de 100.000 Lei, din totalul de 270.000 Lei necesari.

CitiZenit a obținut de la CMCA suma de 90.000 Lei din totalul de 140.000 Lei necesari implementării proiectului „Reconversii în Arhitectură și Design – Meșteșuguri și Meserii: Ateliere de Amenajare și restaurare a Spațiilor de întâlnire pentru comunicare, ediția a II-a”. Singurul proiect care a obținut întreaga sumă cerută CMCA-ului este „Caravana Filmelor TIFF”, proiect depus de Asociația Pentru Promovarea Filmului, aceștia primind de la CMCA suma de 25.000 Lei.

Respinșii

Printre proiectele respinse, 25 la număr, se află și „Monografia Geografică a Municipiului Arad”, proiect depus de Asociația Centrul de Excelență Arad, „Promovarea Tradițiilor Culturale și Culinare din Zona Aradului”, proiect depus de Universitatea Aurel Vlaicu Arad, „Teo Milea în Arad”, depus de Asociația Majestic Arad și „Arad view (Atelier de educație cinematografică pentru adolescenți”, proiect depus de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă.

Cele 25 de proiecte au fost respinse de către Centrul Municipal de Cultură Arad deoarece nu întruneau punctajul minim necesar. Finanțările nerambursabile sunt oferite de către Primăria Municipiului Arad prin CMCA, aceasta fiind doar prima sesiune de finanțare, cea de-a doua urmând a fi anunțată ulterior.

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor