Piața Catedralei, în Tribunal: Prefectura contestă hotărârea CLM

De Andreea Pintea
42Comentarii
Piața Catedralei, în Tribunal: Prefectura contestă hotărârea CLM
O nouă rundă în „meciurile” dintre Primărie și Prefectură, acum pe tema lucrărilor din Piața Catedralei, se va juca la Tribunal.

ARAD. Mult-discutata parcare subterană și reamenajarea zonei din Piața Catedralei este tot mai aproape de a se și întâmpla. După discuții, contre politice și amânări peste amânări, s-a ajuns totuși în faza de licitare a achiziției de servicii privind proiectarea și execuția. Dar, un nou hop a apărut, de această dată Primăria fiind chemată să dea explicații la Tribunalul Arad. Practic, Instituția Prefectului a decis să atace în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad din 21 noiembrie, considerând că „aceasta a fost adoptată cu încălcarea normelor de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative, potrivit Legii 24 din 2000”. Ce se reclamă de fapt? Ei bine, Prefectura susține că, prin hotărârea amintită, s-au adus modificări Studiului de Fezabilitate, deși în fapt acele modificări nu există.

„În fapt, HCLM 365/2018, în titlul său, aprobă modificarea și completarea HCLM 41/2014 cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție «Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad», însă în dispozitivul său nu indică în mod expres în ce constă modificarea și completarea HCLM 41/2014 prin nominalizarea textului vizat și prin utilizarea sintagmei «se modifică și va avea următorul cuprins:», urmată de redarea noului text”, își motivează Prefectura, alambicat, decizia de a contesta Hotărârea Consiliului.

Practic, prin acțiunea inițiată, Prefectura susține că hotărârea de Consiliu este suspendată până la soluționarea definitivă a cauzei. Totul în condițiile în care licitația publică pentru achiziția de servicii a fost deja demarată. Printre rânduri s-ar putea înțelege că Prefectura susține că licitația trebuie anulată până la soluționarea sesizării.

Primarul Gheorghe Falcă a replicat atacului din instanță inițiat de Prefectură. „Trebuie să înțelegem că între cele două studii de fezabilitate diferențele sunt evidente: într-unul vorbim de o parcare pe 2 nivele, foarte lată, care ar fi dus și la consolidarea obligatorie a clădirilor din zonă, iar pe de altă parte vorbim de noul studiu în care este prevăzută o parcare cu un singur nivel, cu o lățime mult mai mică ce nu va mai implica și consolidarea clădirilor”, a explicat Falcă. Acesta a mai spus că „nici nu se pune probleme anulării licitației” și că „totul a fost făcut ca un joc politic, pentru a se bloca investițiile din Piața Catedralei”. „Ne vom apăra în instanță și vom arăta că această sesizare este complet nefondată”, a concluzionat primarul.42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor