Pictură contemporană italiană, la Muzeul de Artă

De M.B.C.
Pictură contemporană italiană, la Muzeul de Artă
© Imagine din atelierul maestrului Antonio del Donno
Expoziție – eveniment, dedicată unui pictor italian de renume, deschisă publicului începând cu 2 septembrie.

Vineri, 2 septembrie, la ora 18,00, la sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă Arad (strada Gheorghe Popa, nr. 2 – 4, etaj II) va avea loc vernisajul expoziției de pictură semnată de pictorul italian Antonio del Donno. Vernisajul se va bucura și de prezența domnului prof. univ. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor Oradea.

Interesat încă de tânăr să asimileze noua cultură a anilor ’60 – ’70, care refuza academismul, retorica, vechiul, Antonio del Donno a frecventat asiduu conferințe și dezbateri susținute de mari artiști americani și europeni ai vremii, setea de cunoaștere trimițându-l și la o multitudine de manifestări desfășurate și dincolo de granițele Italiei. Bienala de artă de la Veneția din anul 1964 a fost determinantă pentru artist, del Donno maturizându-și limbajul, forma de expresie coerentă, de o puternică gestualitate, toate influențate de dragostea sa profundă pentru imaginea fotografică. În anii ’80, substratul său artistic se consolidează, crescând continuu, până când artistul reușește să își definească amprenta sa caracteristică de „combine – painting”. În anii ’90 își menține aceeași tehnică aparte a combinării picturii gestuale cu obiectele, dar de pe acum se întrevede o puternică relație simbolică, marcată inclusiv de ironie la adresa societății.

Lucrările sale vor putea fi admirate la sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă Arad, ele reprezentând un popas mai mult decât interesant în lumea artei contemporane italiene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !