Pictura, luata cu asalt

De Vasile Filip
Pictura, luata cu asalt
În Sala „Clio”, la vernisajul expoziției „Rapsodia albastră”, semnată de Siska Szabo Hajnalka.

ARAD. Aglomerație mare. Nu este vorba de vreo promoție într-un mall, nici de un tren de vacanță, ci de ceea ce s-a întâmpat, aseară, în Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, la vernisajul expoziției personale de pictură „Rapsodia albastră” a artistului plastic arădean Siska Szabo Hajnalka. Dacă aș spune că nu mai aveai unde să arunci un ac, nu aș exagera prea mult. Pictori, oameni de cultură, oficialități (viceprimarul Levente Bognar, de această dată în dublă calitate), ori simpli iubitori de artă au luat cu asalt cunoscută sală a muzeului pentru a admira cele 45 de tablori (lucrate în ulei și acril), expuse pe simeze. Cu greu îți puteai face loc prin mulțime ca să privești lucrările: „Oameni de piatră”, „Toamnă aurie”, „Lumea scufundată”, „Flux de lumină”, Clopotele timpului”, „Zori de zi la Balaton”, „Vânt la ponton”, „Ultimele lumini”, „Adâncime”, Oglinda cerului”, „Reflexe de seară” și celelalte.
A venit și momentul vernisajului. Camere de luat vederi, aparate de fotografiat, și multă lume s-au adunat în fața protagoniștilor (autor, prezentator, oficiali). S-a vorbit în maghiară și s-a tradus pe românește. Firesc, mai ales că și analiza lucrărilor din expoziție a fost făcută de un critic de artă venit tocmai din Budapesta: Sarkadine Nagy Emese. Ea a apreciat stilul aparte, personal, care îi este caracteristic artistei Siska Szabo Hajnalka, nivelul profesionist ridicat al acesteia și unicitatea expoziției, prin apelul la culorile reci, în care predominante sunt albastrul și verdele.
Și ca evenimentul să fie o sărbătoare, în final toți participanții au fost poftiți să ciocnească o cupă de șampanie. Aglomerație mare… căldură mare, monșer!

În trei limbi

La intrarea în sală, Siska Szabo Hajnalka își întâmpina oaspeții cu un album al expoziției (după cum ne-a spus „cu prezentări în trei limbi: maghiară, română și engleză”). Contra sumei de 20 de lei, te alegeai cu albumul dar și cu autograful artistei (care, s-a spunem pe cea dreaptă, a primt, în plus, și foarte multe buchete de flori).

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !