Piersici cu gust de faliment

De Andreea Pintea
Piersici cu gust de faliment
Afacerile din sectorul agricol au rar succes, chiar dacă produsele promovate sunt de bună calitate.

ARAD. Potenţialul agricol al judeţului a fost cel ce i-a îndemnat pe mulţi arădeni să se gândească serios la investiţii în agricultură, să îşi dedice timpul şi să îşi investească toate economiile pentru a putea aduce pe piaţă produse agricole de cea mai bună calitate. Însă, dinamismul din zona comerţului şi prezenţa tot mai mare a produselor de import au făcut ca multe dintre afacerile ce promiteau a fi de succes să ajungă în faliment.

Piersici şi pierderi

În acest registru se înscrie şi povestea societăţii ce în 2006 a fost înfiinţată tocmai la Arăneag pentru a aduce pe pieţele interne şi nu numai, faimoasele piersici de Arăneag. Numele societăţii spune tot: Piersicile de Arăneag! Activitatea începută în 2006 s-a desfăşurat strict în domeniul cultivării arbuştilor fructiferi, căpşunilor, nuciferilor şi a altor pomi fructiferi. Cu toate că pe piaţa din judeţ piersicile din zona Arăneag au renume, societatea nu a reuşit să facă profit. Încă de la început bilanţurile contabile au fost unele negative: în 2006 anul fiscal a fost încheiat, de pildă, cu o pierdere de 53 de lei. Situaţia s-a agravat de la un an la altul, ajungând ca după un an de activitate pierderea netă să depăşească 70 mii de lei.

În acest context este lesne de înţeles de ce societatea a decis să îşi ceară falimentului. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Arad la sfârşitul săptămânii trecute, urmând ca prima înfăţişare să aibă loc joi, 15 noiembrie.

Aprecierile preşedintelui

Piersicile de Arăneag au fost apreciate de preşedintele Traian Băsescu în 2009, atunci când a făcut chiar şi o vizită la o livadă din localitatea arădeană. Din păcate, reclama făcută de Băsescu nu a reuşit să revigoreze vânzările pomicultorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !