Pistele au ajuns la final

De Diana Dutu
Reactualizat la:
15Comentarii
Pistele au ajuns la final
© Aradul are 120 de kilometri de piste de biciclete FOTO: V.G.
În prezent se face recepţia tehnică a pistelor de biciclete, eventualele probleme urmând a fi remediate lunile viitoare.

Municipalitatea a pus, miercuri, punct final proiectului „Amenajare piste de biciclete în municipiul Arad”, derulat în perioada 19 decembrie 2013-31 decembrie 2015. Unitatea de implementare a proiectului a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, coordonatele tehnice ale investiţiei.

Despre proiect

Valoarea totală a proiectului este de 11.208.385,19 lei din care 9.005.937,50 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, 1.978.279,99 lei finanţare de la bugetul de stat şi 224.167,70 lei contribuţie locală din bugetul Municipiului Arad.

În cadrul proiectului a fost amenajată o reţea de piste de biciclete în lungime totală de 120,2 kilomteri. De asemenea, s-au realizat 88 de locuri de popas dotate cu rastele pentru biciclete, bănci, coşuri pentru colectarea gunoiului stradal, 16 dintre ele fiind dotate cu compresoare. S-au mai executat: semnalizare verticală, semaforizare şi marcaj orizontal de identificare a pistei.

Primăria trece la verificări

„În acest moment se lucrează la recepția tehnică a pistelor de biciclete, în cadrul căreia se vor face constatări, aceste constatări urmând a fi remediate în termen de şase luni de zile. Din acest moment Primăria intră în relaţie directă cu acest proiect. Dacă până acum am asistat şi noi, cum aţi asistat şi dumneavoastră, la modul de realizare a acestor piste de biciclete, în acest moment Primăria are atribuţiuni ca în termen de şase luni de zile să verifice degradările și, evident, să verifice refacerile de pe acest traseu de 120 de kilometri de piste de biciclete” – a explicat primarul Gheorghe Falcă.

Se pregăteşte regulamentul

Edilul Aradului a mai anunţat că, tot în următoarele șase luni, Municipalitatea va lucra la întocmirea unui regulamentul de utilizare a pistelor de biciclete. „Împreună cu asociaţiile de biciclişti, în anul 2016 vom încerca să informăm public modul de funcţionare a relaţiei dintre pietoni, biciclişti şi autovehicule. Vom închide anul 2016 cu începerea punerii în aplicare a acestui regulament, astfel încât în 2017 circulaţia pe pistele de biciclete să se facă pe bază de regulament” – a declarat Gheorghe Falcă.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor