Pistru cere explicații privind mutarea elicopterului SMURD

De Andreea Pintea
17Comentarii
Pistru cere explicații privind mutarea elicopterului SMURD
Deputatul Eusebiu Pistru îi transmite lui Mircea Vela: „Siguranța cetățeanului nu ține cont de culoarea politică”.

Președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, a cerut explicații noului ministru de Interne privind posibila relocare a elicopterului SMURD de la Arad. În momentul în care s-a decis aducerea unui elicopter SMURD la Arad, deputatul Pistru, alături de fostul ministru al Internelor, Traian Igaș, au fost cei care s-au implicat în acele demersuri. În opinia lui Pistru, noul ministru trebuie să țină cont de interesul cetățenilor și nu de ale unui partid. În acest sens, a adresat actualului ministru o întrebare, care a fost catalogată ca atare de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, dar este, de fapt, o interpelare.

„Domnule ministru, în spațiul public a apărut recent o declarație a dumneavoastră care făcea referire la demararea unui proces de analiză în cazul amplasării elicopterelor SMURD în cel mai eficient loc dintr-o regiune și la necesitatea găsirii unor soluții alternative. În acest context, au apărut și alte informaţii care indică faptul că demersul de a muta elicopterul SMURD de la Arad a revenit în actualitate odată cu numirea dumneavoastră în fruntea Ministerului de Interne. Această temă a fost dezbătută și în trecut, fiind inițiată de autoritățile din județul Timiș. Însă ele s-au închis tot datorită argumentelor logistice,financiare, tehnice care erau în favoarea județului Arad, județul care găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea optimă, şi geografic, şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş Severin. Autoritățile județene au asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului, de la investiţia iniţială, dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare. Elicopterul este al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică. Menționez și faptul că, în acest moment, locul potrivit de unde pleacă elicopterul SMURD rămâne Aradul deoarece acoperă corect zonele pe timpul de intervenție. De asemenea, amplasarea elicopterului medical la Arad, eficientizează timpul de intervenție pe tot vestul țării, Aradul fiind cel mai bun loc pentru transferal bolnavilor între spitale. Având în vedere faptul că au trecut opt ani de când serviciul SMURD din Arad, dotat cu elicopter, funcționează perfect în interesul cetățenilor din județ și al celor din vecinătatea noastră, Bihor, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin, vă rog să precizați, domnule ministru, dacă declarațiile dumneavoastră implică dorința de a reloca elicopterul SMURD de la Arad la Caraș-Severin, și, în caz afirmativ, care vă sunt argumentele?”, explică Pistru în interpelarea adresată lui Vela.

Mai mult, deputatul ALDE Arad subliniază că în această stiuație ar trebui să primeze „siguranța cetățeanului, care nu are culoare politică”. „Menținerea elicopterului SMURD la Arad chiar este în interesul tuturor județelor deservite, mutarea lui ducând la sincope care vor afecta cetățenii celorlalte județe. Nu este o favoare pentru Arad, ci, dimpotrivă, Aradul face o favoare cetățenilor din alte județe, asumându-și sarcini care nu sunt locale. Nu ne interesează jocurile| politice, vrem doar să fim aproape de oameni, să facem ceea ce este mai bine pentru ei”, a mai spus Pistru.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor