Plângere penală la primar

10Comentarii
Plângere penală la primar
ARAD – Lupan a făcut împotriva edilului şi funcţionarilor publici plângeri pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Încă o confruntare în cazul Lupan. Contestaţia la executare, depusă de avocatul Primăriei Arad după poprirea conturilor deschise de instituţie la Trezorerie, se va judeca în instanţă pe 10 decembrie, moment în care Municipalitatea va ştii dacă conturile îi vor fi blocate până la plata celor 45 de miliarde de lei vechi, sau dacă se va putea judeca, în continuare, în acest caz.

Până atunci însă, Ilie Lupan, prin cabinetul de avocatură Graţiela Bârlă, a adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad plângere penală împotriva primarului Gheorghe Falcă, pe care îl acuză de abuz în serviciu împotriva intereselor personale şi de fals în declaraţii, dar şi împotriva angajaţilor Primăriei AradPetru Tamaş (director economic) şi Doina Paul (secretar CLM) pentru fals în declaraţii.

În plângere, suma cerută de Ilie Lupan pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin aceste infracţiuni este de 500.000 euro. Primarul este acuzat că ar fi împiedicat executarea titlului pe care Ilie Lupan îl are de la instanţă, cu privire la despăgubirea pentru terenul din vecinătatea CET-ului, şi că a evitat să pună în aplicare hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Gheorghe Falcă, Petru Tamaş şi Doina Paul sunt acuzaţi, de asemenea, de declaraţii false, iar în susţinerea acestei acuzaţii, Ilie Lupan invocă faptul că cei trei ar fi declarat, într-un document trimis Judecătoriei Arad, că „Primăria Municipiului Arad nu are conturi deschise la Trezoreria Arad”, adică că n-ar fi avut tocmai conturile care ulterior au fost blocate de executorul judecătoresc care a pus poprirea.

În sprijinul celor două acuze, Ilie Lupan şi avocaţii susţin că pot aduce înscrisuri (mai exact răspunsurile Primăriei la notificările repetate trimise de reprezentanţii legali ai avocatului), martori şi declaraţii.

Presiuni

În faţa acestei situaţii, biroul de presă al Primăriei Arad susţine că „Primăria apără interesul municipiului Arad, iar avocaţii ar trebui să apere interesul domnului Lupan şi să câştige în instanţă, nu cu presiuni de gen plângeri penale, pe care şi noi le putem face avocatului mâine, de pildă. Trebuie să existe o anumită civilizaţie în comportament. Acest caz este din 2003, când primar nu era Gheorghe Falcă, deci dânsul nu putea face abuz în serviciu”.

Totodată, se meţionează şi faptul că Primaria nu este împotriva drepturilor arădenilor de a-şi recupera bunurile expropriate în perioada comunistă, dar se precizează că despăgubirile nu se plătesc din bugetul local. „Nu există nici un caz în România în care despăgubirile să se ia din bugetul local”, susţine Primăria.

A.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor