Planuri noi pentru Galleria Mall

De M.B.
33Comentarii
Planuri noi pentru Galleria Mall
Odată ce traficul prin acest mall părăsit de comercianți a început să crească, după inaugurarea birourilor de pașapoarte și permise auto, proprietarii complexului și-au regândit planurile de relansare.

Mai există speranțe pentru Galleria Mall, care probabil era, până de curând, cel mai sinistru centru comercial din țară, în care cu greu vedeai un om. De când Prefectura a mutat aici două servicii publice importante – Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Arad și Serviciul Permise Auto și Înmatriculări Vehicule Arad -, traficul a început să crească. Deocamdată, însă, oamenii care au de rezolvat probleme la birourile de la etajul II nu prea au ce vedea prin mall, pentru că nu există comercianți, însă proprietarii complexului au planuri. Unele noi, pentru că s-a tot vorbit în ultimii ani de relansarea complexului.

Noile planuri

Conform unor surse apropiate proprietarilor Galleria, a fost regândită organizarea mall-ului și există deja negocieri foarte avansate cu firme care ar putea deveni chiriași. Dacă la parter 80 – 90 la sută din spații sunt deja ocupate de birourile de evidență a persoanei din cadrul Primăriei Arad, dar și de mici comercianți, există tratative să fie deschisă o cafenea al unui brand celebru care nu există în Arad. Aceasta ar urma să ocupe un spațiu important de la intrarea în mall.

Etajul I va fi rezervat exclusiv shopping-ului, iar pentru spațiile de închiriat se duc negocieri dure. Se încearcă aducerea unor brand-uri cunoscute, însă nu este ușor să convingi retailerii să vină într-un mall în care traficul este încă foarte mic. Pe locul în care a funcționat Cora ar urma să fie deschis un alt supermarket.

Schimbarea majoră ar fi la etajul II. Acesta ar urma să fie rezervat pentru birouri de firme. Galleria este aproape de a semna cu o companie care dorește să închirieze aproape jumătate din etaj. Restul spațiilor libere vor fi tot pentru office, cu mici excepții: cinematograful ar urma să fie redeschis odată cu relansarea mall-ului, sala de fitness și serviciile Prefecturii vor rămâne acolo, iar în plus va fi amenajată o grădiniță, care ar fi de mare ajutor părinților angajați în birourile închiriate de companii.

Vechile planuri

Nu am reușit să aflăm când se vor întâmpla toate acestea și este foarte probabil să nu știe nici oficialii Galleria Mall, pentru că totul depinde de semnarea contractelor de închiriere.

Trebuie să amintim, totuși, că de-a lungul ultimilor ani au fost vehiculate mai multe informații privind relansarea complexului comercial. Anul trecut, de exemplu, reprezentanții Galleria ne spuneau că imobilul va fi extins cu un al treilea etaj, pe structură metalică, vorbindu-se de investiții de câteva milioane de euro. Acesta urma să găzduiască activități de entertaiment, cu acces la piscine exterioare. Se spunea că în fostul depozit al Cora va fi deschis un bazar pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, cu spații comerciale închiriabile de 100 până la 300 de metri pătrați.

Declinul

Galleria Mall și-a pierdut cei mai mulți dintre clienți la jumătatea anului 2015, când Cora și-a închis hypermarket-ul. Pe rând, brand-urile celebre au dispărut din centrul comercial, între care unele foarte apreciate de clienți.

Galleria a intrat în proprietatea unei companii de investiții imobiliare – Casa Suprema – în toamna anului 2016. Suma plătită poate fi considerată minusculă, în comparație cu investiția inițială. Noii proprietari au plătit 2,1 milioane de euro, în timp ce în 2011, când s-a tăiat panglica, se anunțase că investiția s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de euro.

Taguri:


33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor