Planurile DSVSA pentru 2018

De Andreea Pintea
Planurile DSVSA pentru 2018
S-au stabilit comisiile interinstituționale pentru acțiunile Direcției Sanitar Veterinare din acest an, precum și calendarul controalelor.

S-a stabilit planul de acțiune a inspectorilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad pentru acest an. Vorbim de acțiunile care se vor derula în parteneriat cu alte instituții, fiind incluse în planul prezentat în Colegiul Prefectural, pe lângă DSVSA și Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciu de Investigare a Criminalității Economice, Instituția Prefectului.

„În cursul anului 2018 s-a stabilit că în luna martie va avea loc o ședință de lucru a comisiei interinstituționale în care se va stabili un plan de măsuri și o perioadă de controale comune, pentru reducerea până la eliminare a riscurilor pentru sănătatea umană, transmise prin alimente de origine animală și nonanimală în perioada Sărbătorilor Pascale. De asemenea, vor mai avea loc ședințe în cursul lunii mai – pentru controlul unităților care organizează evenimente, dar și în luna noiembrie pentru măsurile ce se vor lua în perioada sărbătorilor de iarnă”, a punctat directorul DSVSA Arad, dr. Viorel Agud.

Măsuri suplimentare

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad a anunțat că se va avea în vedere, în mod special, modul de producere, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare. „Controalele organizate vor avea ca obiective generale verificarea igienei spațiilor de producție, depozitare și comercializare. De asemenea, se va verifica respectarea programelor de autocontrol, modul de asigurare a trasabilității, salubrității și conformității produselor comercializate, gestionarea deșeurilor alimentare și a modului în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformități”, a mai spus dr. Agud.

Permanență de sărbători

În ceea ce privește programul de sărbători, directorul DSVSA Arad a punctat că se va asigura permanența, urmând să fie publicat un program prestabilit în acest sens. „În toate piețele agroalimentare și în alte locuri amenajate și autorizate în care va fi valorificată carnea și alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, a concluzionat dr. Viorel Agud.

În luna martie va avea loc o ședință de lucru a comisiei interinstituționale premergătoare sărbătorilor pascale” – dr. Viorel Agud

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !