Plata pentru proiecte SAPARD

ARAD – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a modificat procedura de primire a cererilor de plată pentru proiectele finanţate prin programul SAPARD. Comunicat

Astfel, în maxim o lună, beneficiarii vor putea cere rambursarea cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor SAPARD adresându-se direct Oficiilor Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit aflate în reşedinţele de judeţ şi nu la Centrele Regionale cum s-a procedat până în prezent.

O consecinţă imediată a acestei modificări este scurtarea timpului între depunerea cererii de rambursare şi plata efectivă. Termenul maxim de procesare a documentelor, care acum este de 40 – 50 de zile, se va reduce la maxim 30 de zile.

„În scurt timp, maxim o lună, arădenii care au proiecte în derulare şi trebuie să depună dosarele pentru plată, îl vor depune la noi şi nu la Timişoara, ca până acum. Pentru noi e o activitate în plus. Un dosar trebuie procesat în maxim şapte zile, şi el conţine cel puţin 30 de piese! Trebuie să facem conformitatea, să facem vizite în teren pentru verificare”, spune Ioan Hondea, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Arad.

SAPARD în Arad

De la demararea programului SAPARD şi până la sfârşitul lunii iulie 2006 (începând cu august nu au mai fost primite cereri de finanţare din cauza epuizării fondurilor alocate României în perioada 2000–2006), în judeţul nostru au fost depuse 180 cereri de finanţare, valoarea totală eligibilă fiind de 58.046.891 euro.

G.Knap0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !