Plăţi autorizate pentru oi şi capre

Plăţi autorizate pentru oi şi capre
ARAD. 1.132 de cereri de plată au fost autorizate de către APIA Arad pentru a intra în plată.

Centrul judeţean A.P.I.A. Arad a finalizat autorizarea la plată a cererilor depuse de către crescătorii de ovine/caprine prin care au solicitat acordarea unui sprijin financiar pe cap de animal în anul 2010.

În urma verificărilor şi controalelor efectuate, pentru cele 1149 de cereri depuse (1080 pentru ovine, 69 pentru caprine) rezultă un număr de 1132 cereri eligibile cu un efectiv de 327.147 capete ovine şi caprine, judeţul Arad situându-se astfel pe locul 3 la nivel de ţară.

Nivelul primei este de 40 lei/cap de animal  eligibil, valoarea totală a sprijinului fiind 12928612 lei ( 3.000.000 euro) din care 12737732 lei pentru ovine şi 190880 lei pentru caprine.

„Pentru cererile eligibile solicitanţii pot opta fie pentru virarea sumei în contul bancar menţionat în cererea de plată fie pentru obţinerea unui credit bancar care se obţine în baza unei adeverinţe eliberate de către APIA CJ ARAD cu suma pe care acesta trebuie să o acorde crescătorului de animale ovine/caprine sub formă de sprijin financiar. Dacă crescătorul de animale optează pentru obţinerea creditului bancar acordat în baza adeverinţei eliberate de către APIA acesta trebuie să se prezinte la una dintre băncile agreate de APIA de unde primeşte adeverinţă tip eliberată de acestea cu menţionarea contului bancar.

Cu această adeverinţă se prezintă la APIA CJ ARAD str. Fraţii Neumann nr. 10, etajul III de unde primesc un alt document adeverinţă tip în care este menţionată suma pe care acesta o are de primit de la APIA. Cu acest document beneficiarul formei de sprijin se prezintă la aceeaşi bancă, unde i se întocmeşte dosarul de credit. APIA eliberează această adeverinţă începând cu data 20.12.2010.”, explică directorul APIA Arad, Gheorghe Alda.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !