Plăţi nejustificate făcute de Liceul Special „Sfânta Maria” Arad

De Alin Gherasim
3Comentarii
Plăţi nejustificate făcute de Liceul Special „Sfânta Maria” Arad
Curtea de Conturi a decis că reprezentanţii liceului special au plătit bani degeaba către o firmă din Arad.

Au efectuat plăţi nejustificate, după care au achitat paguba din fondurile proprii. Vorbim despre cei de la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad. Şcoala se află în subordinea directă a Consiliului Judeţean Arad, fiind un liceu pentru elevi cu deficienţe de vedere şi deficienţe asociate. Ce s-a întâmplat aici? În anul 2016, CJA a finanţat o lucrare destul de importantă, respectiv reabilitarea totală a instalaţiei de încălzire. Suma cheltuită a fost de peste 366.000 de lei. Numai că un control al Curţii de Conturi a scos la iveală nereguli. „În urma controlului efectuat de către Camera de Conturi Arad împreună cu o comisie numită de CJA pentru verificarea lucrărilor de investiţii şi reparaţii curente aferente anului 2016, a fost încheiată nota de constatare nr. 980/08.05.2017 în care a fost stabilită suma de 13.342,59 lei ca plată nejustificată, încasată în plus de SC Ramada RMC Group SRL, prestatorul lucrărilor”, se arată în documentele Consiliului Judeţean. Suma respectivă a fost recuperat de la şcoala specială.

Doar că acum este nevoie de anumite modificări ale valorilor de inventar. Mai precis, lucrarea a dus la majorarea valorii de inventar a patrimoniului public al judeţului Arad cu suma de 366.114 lei. Ţinând cont de faptul că suma de 13.342 de lei a reprezentat plată nejustificată, fiind recuperată de CJA, se impune diminuarea valorii de inventar a patrimoniului public al judeţului. Diminuarea va fi supusă votului consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad care va avea loc la finalul lunii iulie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor