Plătim taxe mai mari ca timişorenii

De B.B.
Reactualizat la:
3Comentarii
Plătim taxe mai mari ca timişorenii
© Ciprian Luca FOTO: JA
Ciprian Luca, preşedintele „Vetrei arădene” trage un semnal de alarmă privind politica administrației privind taxele şi impozitele.

Din postura de candidat independent la Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad, formată din filialele arădene ale PRU și UCDR și, de asemenea, de PSRO, Ciprian Luca face o comparație între taxele plătite de arădeni și timișoreni. „Este inadmisibil ca arădenii să plătească la această oră impozite și taxe locale mai mari ca timișorenii. O simplă comparație la nivelul impozitului datorat pentru un apartament de două camere în zone similare din Arad și Timișoara demonstrează faptul că timișorenii sunt net avantajați de politica de taxe promovată de primăria lor. Mai mult de atât, Aradul a devenit un oraș mai scump decât Timișoara, deși nivelul de trai al arădenilor este sub cel al timișorenilor. Salariile oferite de multinaționalele din Timișoara sunt aproape duble față de cele plătite de firme similare în Arad. Cu toate acestea, arădenii au de făcut față unor taxe și impozite sporite, plătesc mai mult pe ora de parcare decât timișorenii și în plus, sistemul de parcare arădean este mult mai în dezavantajul cetățenilor decât cel practicat în Timișoara. Și litrul de benzină costă la Arad cu 10-15 bani mai mult decât la benzinării din aceleași lanțuri din Timișoara”, a declarat Ciprian Luca. Președintele „Vetrei arădene” crede că situația nu poate fi explicată prin nivelul mai mare al investițiilor derulat de administrația locală arădeană. „Timișoara a făcut investiții uriașe în ultimii ani, ceea ce nu s-a repercutat în mod negativ asupra taxelor și impozitelor plătite de timișoreni. Spun asta deoarece la Arad s-a încercat să se acrediteze ideea că nivelul taxelor și impozitelor a fost gândit pentru a susține investițiile făcute de Primărie. Problema este alta: la Arad, banii publici adunați din contribuțiile arădenilor sunt folosiți pentru acțiuni de imagine, pentru clientelă și pentru campanie electorală mascată, cum ar fi borduriada și asfaltările fără noimă pe care le vedem în ultima perioadă peste tot. Soluția este simplă: cheltuirea cu măsură a banului public, un program de investiții susținut în special din fonduri atrase și finanțări europene și, cel mai important, respect față de contribuabilul arădean și de banii lui”, a declarat Ciprian Luca. Acesta este decis să redea demnitatea arădenilor și să nu mai permită asemenea decalaje față de orașul vecin, Timișoara. „Ne plângem tot timpul că Timișoara ne ia instituții dar refuzăm să vedem și exemplele bune care pot veni dinspre Timișoara. Dimensionarea sistemului de taxe și impozite locale pe măsura capacității arădenilor de a le plăti, creșterea nivelului de trai la Arad, pentru a ajunge Timișoara din urmă, prin politici locale coerente și corecte, vor fi puncte principale în programul pe care îl voi supune dezbaterii arădenilor”, a explicat Ciprian Luca.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor