Ploi şi furturi de 200.000 lei

5Comentarii
Ploi şi furturi de 200.000 lei
ARAD – Primăria plăteşte Companiei de Apă peste 200.000 lei pentru înlocuirea capacelor de canal şi intervenţii.

Compania de Apă a fost aleasă de Municipalitate pentru a se ocupa, până la finele anului, de realizarea tuturor lucrărilor necesare pentru întreţinerea sistemului de canalizare pluvială din Arad. La licitaţie s-au prezentat două firme, dar Compania de Apă a venit cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic (preţul ofertei, intervalul de timp pentru intervenţii, perioada de garanţie acordată şi sistemul propriu de asigurare a calităţii). Deşi compania nu a fost singurul ofertant, nu s-a reuşit reducerea preţului estimat iniţial de Municipalitate pentru plata acestor servicii. Contractul a fost semnat la suma de 215.685,71 lei, sumă egală cu cea pusă la bătaie, la licitaţie.

Intervenţie în 30 de minute

Una dintre cele mai importante prevederi din contractul semnat între Primărie şi Compania de Apă obligă compania ca, “în perioadele în care plouă sau ninge abundent, să intervină rapid „pentru decolmatarea, curăţarea şi eventual vidanjarea gurilor de scurgere şi a suprafeţelor învecinate, pentru evacuarea apei pluviale. Compania va proceda şi la vidanjarea apei pluviale pe străzile ce nu deţin reţea de canalizare pluvială şi pe străzile cu risc mare de a fi inundate, aflate în vecinătatea unor canale pluviale deschise (canalul Morilor, canalul Ţiganca, canalul Mureşel)”.

Compania se obligă să intervină rapid, în situaţii de urgenţă, între 30 – 60 minute, „pentru ca în cazul căderilor masive de precipitaţii să se evite inundarea carosabilului, trotuarelor, imobilelor, etc.”, caz în care exploatarea şi întreţinerea sistemului de canalizare pluvială se va realiza în regim permanent.

Capace noi

Înlocuirea capacelor de cămine şi a grătarelor de scurgere furate, în maxim 24 de ore de când s-a făcut sesizarea, în situaţiile în care se pune „în pericol sănătatea sau viaţa oamenilor” cade tot în sarcina societăţii.

174 de kilometri

Sistemul de canalizare pluvială a municipiului Arad cuprinde 174 de kilomeri de reţele colectoare de apă, 6.130 de guri de scurgere, respectiv, 3.833 de cămine de vizitare şi staţii de pompare existente în zona rezidenţială şi în zonele industriale.

S.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor