Ploierul buclucas, din mijlocul strazii

Reactualizat la:
SCRISORI DE LA CITITORI. De dimineaţă, ziua s-a arătat morocănoasă, gata-gata să înceapă să-şi verse lacrimile peste puţinii trecători care încercau să ajungă grăbiţi sub un acoperiş ori îşi deschideau umbrelele protejându-şi capul de stropii ce udau totul în jur.

Ceea ce deranja şi mai mult pe sărmanul trecător era vântul care se înfoia din când în când şi punea la grea încercare abilitatea celui ce se apăra de picăturile de ploaie cu ajutorul umbrelei, sucind şi răsucind pânza acesteia până o întorcea pe dos sau i-o smulgea din mâini.

Un tânăr ce trecea liniştit, ferindu-se de picăturile de ploaie cu un ploier, la un moment dat s-a trezit că a rămas în mână doar cu tija umbrelei, restul fiind smuls şi dus de vânt la vreo zece metri, direct în mijlocul carosabilului. Prima mişcare a trădat intenţia de a alerga după pânza smulsă de vânt, părăsind trotuarul, dar imediat s-a oprit realizând pericolul ce îl păştea dacă intră pe carosabil şi imediat s-a oprit, retrăgându-se pe trotuar. Aici a stat locului şi a privit locul unde s-a culcat pânza ploierului său, aşteptând să vadă cum se va derula salvarea obiectului pierdut, fără a încerca să meargă până la locul cu pricina. Lucru imposibil de realizat datorită avalanşelor de maşini care treceau în acele momente.

Mă aflam la o distanţă apreciabilă de une priveam păţania dureroasă a ploierului din mijlocul carosabilului. Cum zeci de autoturisme îşi urmau drumul nestingherite, sărmana pânză a fost călcată de zeci de roţi, fiind făcută ferfeniţă. Dacă primul conducător auto a sesizat din timp că pe carosabil se află ceva, având posibilitatea de a face un scurt viraj pentru a evita să treacă cu roata peste pânză, următorii şoferi nu au mai putut face nimic şi au trecut cu roţile peste bucata smulsă din ploier. Când circulaţia s-a mai liniştit, tânărul a ridicat din drum pânza ploierului şi, constatând că a devenit de neutilizat, împreună cu tija ce i-a rămas în mână s-a dus la tomberonul de la colţul străzii şi s-a descotorosit de ele.

Am fost plăcut surprins de atitudinea tânărului care nu a lăsat pe carosabil montura ploierului care putea provoca neplăceri şoferilor, în vreme ce conducătorii autovehiculelor nu s-au sinchisit să oprească şi să permită îndepărtarea pericolului.

EMILIAN JIVAN,

ARAD

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !