„Plurilingvism și Multiculturalitate”

De Vasile Filip
„Plurilingvism și Multiculturalitate”
© În competiţie
Concurs-Simpozion Naţional, organizat de Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad.

La Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” a avut loc, zilele trecute, ediţia a II-a a Concursului –-Simpozion Național „Plurilingvism și Multiculturalitate în secolul XXI”. Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, Centrul Cultural Județean Arad.

Proiectul a inclus două activități principale: Concursul național cu tema „Bucuriile primăverii”, adresat elevilor și Simpozionul național cu tema „Iniţiative didactice în sprijinul dezvoltării abilităţilor de viață”, adresat cadrelor didactice.

Concursul național cu tema „Bucuriile primăverii” a avut ca scop atragerea unui număr cât mai mare de elevi în activitatea de realizare a unui produs video /de animaţie, a unui desen sau a unei creații literare pentru descrieriea anotimpului primăvara.

Participanţi

Participanţii au fost elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal/colegii tehnologice, vocaţionale. Concursul a fost organizat pe secţiuni: Creaţii literare și Desen/ Film/ Prezentări PowerPoint, în limbile română, engleză și franceză.

Cele mai interesante şi originale lucrări plastice participante s-au constituit într-o expozitie cu titlul „Împărtăşind bucurie”.

La toate sectiunile concursului au participat 273 de elevi coordonați de 78 de cadre didactice din 24 județe ale țării, precum și un elev din Ungaria.

Simpozionul adresat cadrelor didactice, cu tema „Iniţiative didactice în sprijinul dezvoltării abilităţilor de viață” a atras participarea a 57 de profesori din 14 județe ale țării. Lucrările științifice participante au fost publicate în revista simpozionului înregistrată cu ISSN.

Toți participanții la cele doua activități, elevi și cadre didactice, au fost recompensați cu diplome și premii.

Coordonatori

Proiectul, coordonat de prof. Juncu Maria și prof.Vlad Roxana, a fost realizat sub îndrumarea ing. prof. Michaela Borza, directorul Colegiului gazdă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !