Podul Decebal intră în reparaţii capitale

De Diana Dutu
8Comentarii
Podul Decebal intră în reparaţii capitale
© Podul Decebal va fi reabilitat şi consolidat
Luni a fost aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei ce se ridică la 9,6 milioane de lei.

Până când Aradul va avea un nou pod peste Mureş (la care primarul visează de mult timp), Municipalitatea are în vedere reabilitarea şi consolidarea Podului Decabal. Consilierii locali municipali au aprobat, luni, studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale la Podul Decebal peste râul Mureş din municipiul Arad”. Valoarea lucrărilor se ridică la 9,6 milioane de lei, investiţia urmând a fi realizată în termen de opt luni.

Pericol

„Lipsa lucrărilor de întreţinere şi reparaţii de-a lungul timpului, creşterea intensităţii traficului şi a sarcinii pe osie, au afectat starea tehnică şi funcţionalitatea astfel încât, dacă nu se adoptă măsuri urgente de efectuare a lucrărilor de reparaţii capitale însoţite de consolidarea unor elemente constructive, este pusă în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale pe podul rutier Decebal” – se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre CLM.

Date tehnice

Podul Decebal realizează legătura rutieră dintre centrul oraşului şi cartierele Subcetate, Sânnicolau, Aradul Nou, cartierul Micălaca şi asigură accesul către Ştrandul Neptun. Podul Decebal a fost construit în 1973, are trei deschideri (59+73+59 m), cu lungimea totală de 191,00 metri. Lăţimea părţii carosabile este de 7,00 metri, iar trotuarele situate pe ambele părţi ale carosabilului au lăţimea de 2,36 metri. Lăţimea podului este de 11,72 m.

Lucrările de reabilitare vor consta în reparaţii şi consolidare la nivelul căii pe pod, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul suprastructurii, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul infrastructurilor, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul rampelor de acces. De asemenea, se vor efectua și lucrări de degajare a albiei Mureşului în zona podului. Valoarea investiției este estimată la 9.645.758,90 lei, adică aproximativ 2,1 milioane euro.

Plus 25 de ani

Potrivit Municipalităţii, în urma lucrărilor de reparație capitală, durata de exploatare a podului Decebal va crește cu peste 25 de ani, se va îmbunătăți siguranța traficului şi se va reduce poluarea fonică și atmosferică.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor