Podul, la mâna experţilor

2Comentarii
Podul, la mâna experţilor
Podul, la mâna experţilor
ARAD – Experţi din Arad, Timişoara, Bucureşti şi Inspecţia în construcţii vor decide dacă podul e sigur.

Aleşii municipali au votat ieri, în şedinţa extraordinară CLM, în unanimitate, alocarea a 300.000 RON pentru realizarea lucrărilor de remediere a defecţiunilor apărute la aparatul de reazem şi la zidul de gardă de pe malul drept al Podului Traian.

Doar doi consilieri au intervenit pe acest subiect: Rodica Borza s-a arătat sceptică în privinţa legalităţii alocării în 2008 a unor sume de bani din bugetul anului 2007, în timp ce Coloman Edeleni a făcut o propunere în favoarea locuitorilor din Aradul Nou, variantă ce va intra în analiză, fiind agreeată de directorul executiv Răzvan Popa.

Alesul a cerut ca autobuzele să fie înlocuite cu tramvaie cu comandă dublă, care să meargă de la Aradul Nou până la piciorul podului şi înapoi, pentru a elimina disconfortul călătorilor.

Lucrările de reparaţie vor începe miercuri sau joi, după negocierea directă cu firmele. Durata execuţiei nu este însă cunoscută, pentru că experiţii nu şi-au pus verdictul final.

După ce vor fi făcute săpături la reazem, cei trei experţi (unul din Arad, altul din Timişoara şi unul din Bucureşti) şi Inspecţia în construcţii vor stabili dacă situaţia e tragică (aşa cum rezultă dintr-un raport care vorbeşte de faptul că podul nu prezintă siguranţă în exploatare şi că se poate ajunge până la pierderea stabilităţii întregii structuri) şi dacă se impune închiderea totală a circulaţiei pe pod, sau dacă problema e mai puţin gravă, iar reparaţia se va face din mers.

Oricum, după finalizarea intervenţiei, pe pod nu vor circula două tramvaie deodată, iar podul nu va fi urcat decât de tramvaieTATRA (cele mai uşoare). Resticţia de viteză la maşini va rămâne tot de 5km/oră.

A.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor