Podul Pecica – Sâmpetru German, la licitat

4Comentarii
Podul Pecica – Sâmpetru German, la licitat
ARAD – Consiliul Judeţean a scos la licitaţie execuţia proiectelor şi a lucrărilor de construcţie a podului peste Mureş între Sâmpetru German şi Pecica.

Valoarea estimată maximă a lucrărilor comandate se ridică la 29.618.000 lei. Licitaţia va avea loc la începutul lunii ianuarie 2011.

Necesitatea construţiei în zonă a unui pod rutier este de necontestat. În prezent, traversarea Mureşului, pentru o mulţime de localităţi din zonă, se face în condiţii dificile şi numai pentru vehicule de tonaj redus, cu un pod plutitor (de tip compă), manevrat manual.

Sunt în acest fel afectaţi circa 37.000 de locuitori ai judeţului, conform estimărilor administraţiei judeţene. „Singura posibilitate de traversare pe un pod rutier este în municipiul Arad, la o distanţă de cca. 25 km în amonte, iar în aval doar pe podul de la Mako, pe teritoriul Ungariei, situat la cca. 55 km. (…) În urma discuţiilor cu autorităţile locale, a analizei reliefului natural din zonă şi a traseului actual al drumului judetean DJ 709E s-a convenit ca podul să fie amplasat în zona în care în prezent funcţionează şi podul plutitor iar capetele lui să fie pe malul stâng în albia majoră, iar pe malul drept după digul de apărare al oraşului Pecica”, se precizează în documentaţia de licitaţie. Termenul de proiectare este de 3 luni, iar cel de execuţie – 19 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor din partea CJA.

Pistă de biciclişti

Podul va fi prevăzut cu două benzi de circulaţie pentru autovehicule, piste de biciclişti pe fiecare parte, respectiv trotuare pentru pietoni, cu lăţime de 75 de centimetri.

JA – S.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor