Podul pecican prinde contur

De I.E.
1Comentariu
Mare parte din pod este gata deja FOTO: JA
Mare parte din pod este gata deja FOTO: JA
Aproximativ 80 la sută din podul dintre Pecica şi Sânpetru German este finalizat, urmând ca restul să fie gata la anul.

ARAD. Podul care va lega sudul Mureşului de nordul râului se apropie cu paşi repezi de inaugurare. Reprezentanţii administraţiei judeţene au efectuat o vizită de lucru pe şantier pentru a verifica modul în care decurg lucrările şi nu au putut să se declare decât mulţumiţi. Mare parte dintre grinzile de susţinere au fost montate deja pe piloni.

„Investiţia a început acum aproape doi ani. În momentul de faţă, lucrările sunt în grafic şi sperăm ca în primăvara anului viitor toate lucrările să fie finalizate. Cu siguranţă, aceasta va fi o lucrare de referinţă pentru judeţul Arad”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), autoritatea care finanţează această lucrare.

Referindu-ne în termeni exacţi, proiectul costă 28,6 milioane de lei. În momentul de faţă, 80 la sută din construcţie este finalizată, urmând ca până la sfârşitul anului procentajul să urce la 85-87 la sută.

„Am deviat apa şi acum lucrăm la ultima pilă ca să putem să o ridicăm la cotă pentru a monta şi grinzile pe malul stâng. Pe lângă această lucrare, vom începe şi realizarea celor două rampe de acces pe pod pentru ca în primăvară să putem turna asfaltul”, a declarat Gheorghe Maxinan, administrator al SC Tehnodomus.

Parlamentul, la apel

La vizita oficială de lucru a celor de la CJA au participat şi doi reprezentanţi ai Parlamentului României, respectiv senatorul Traian Igaş şi deputatul Iustin Cionca. Şi aceştia au ţinut să salute investiţia.

„Construcţia acestui pod va facilita accesul locuitorilor din sudul Mureşului spre zona industrială a municipiului, unde oamenii pot să-şi găsească mai uşor locuri de muncă”, a declarat Igaş. Şi Cionca a vorbit tot despre locuri de muncă şi despre rata mare a şomajului din zonă.

„Încă din anul 2000 am impus în strategia de dezvoltare realizarea acestui pod. Am găsit înţelegere din partea CJA. Locuitorii din Secusigiu, comuna cu cea mai mare rată a şomajului din judeţ, se vor putea îndrepta spre Pecica pentru a lucra”, a spus deputatul pecican.

Şi drumurile

Pe lângă podul propriu-zis, CJA se ocupă şi de legăturile rutiere spre punte. Nicolae Ioţcu a vorbit şi despre situaţia drumurilor care vor fi realizate aici.

„În acest moment se lucrează şi la drumul de legătură dinspre pod spre Sânpetru German, lucrare care este executată de o societate din Timişoara. Sperăm ca până anul viitor şi acest drum să fie finalizat. În prezent, suntem în faza de achiziţie în ceea ce priveşte celălalt drum, de la pod înspre DN 7”, a mai spus Ioţcu.

„Aceasta va fi o lucrare de referinţă pentru judeţul Arad”, Nicolae Ioţcu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor