Podul Traian, închis tramvaielor

29Comentarii
Podul Traian, închis tramvaielor
ARAD – Pentru că nu mai prezintă siguranţă pentru călători, maşinile vor circula pe pod cu 5 km/oră. Comunicat

Pentru că nu mai prezintă siguranţă pentru călători şi nici pentru traficul auto, circulaţia tramvaielor pe podul Traianse închide, iar maşinile vor putea circula doar cu 5 km/oră.

Măsura va intra în vigoare, potrivit Primăriei Arad, de mâine, 29 decembrie, şi a fost dispusă „pentru siguranţa călătorilor şi a traficului auto de o comisie formată din reprezentanţii Inspectoratului de stat în construcţii şi  ai Primăriei Municipiului Arad, ca urmare a unor probleme tehnice apărute la unul din cele 2 aparate de reazem dinspre malul drept a Podului Traian”.

Tramvaielor nu vor mai circula pe pod până la remedierea defecţiunilor. Potrivit comunicatului Primăriei, intervenţia echipelor de constructori cu utilaje specializate va începe săptămâna viitoare.

Cu autobuzele

Iniţial traseul pentru călători vorba de faptul că „tramvaiele liniile 3 şi 5 vor circula din oraş până la staţia Traian (pod). Călătorii vor traversa podul pe jos, iar apoi vor fi preluaţi de autobuze care vor circula pe traseul Pod Traian- Gara Aradul Nou, cu staţiile obişnuite”.Ulterior, CTP a revenit asupra deciziei şi a decis ca arădenii să nu mai fie obligaţi să traveseze podul pe jos. Ca atare, autobuzele îi vor lua de la Boul Roşu, vor merge apoi pe podul Decebal, pe strada Cetăţii, Ana Ipătescu şi vor opri în Aradul Nou la prima staţie de tramvai.

Tot în comunicat, se precizează şi faptul că „în acelaşi timp, se introduce restricţie de viteză de 5 km/ h pentru autovehiculele sub 1,5 tone la traversarea Podului Traian. Accesul pe pod a autovehiculelor cu masa peste 1,5 to este interzis”.

Istorie

Podul Traian a fost construit în anul 1902 de o firmă din Austria, este înscris în prezent pe lista monumentelor istorice, iar în anii 1990 a suferit lucrări de consolidare a pilonilor. De la construcţia podului, însă, nu s-au realizat lucrări majore de consolidare a suprastructurii metalice.

Restaurarea completă a Podului Traian este cuprinsă în programul „Reabilitare centru vechi” pentru care Primăria Municipiului Arad a obţinut în anul 2007 o finanţare de peste 10 milioane de euro din fonduri structurale din partea Uniunii Europene. Încă nu s-a stabilit data demarării acestui proiect.

A.B.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor