Polaris, eliminat din GCA

CLM
CLM
ARAD – Reprezentantul societăţii Polaris, revocat, în cele din urmă, din Consiliul de Administraţie GCA. Proiect

La ultima şedinţă CLM, consilierul Alexandra Braica a cerut să fie informată dacă este adevărat faptul că în Consiliul de Administraţie al GCA se află un membru care este angajat la Polaris, societate concurentă, care a luat jumătate din spaţiile verzi pe care le întreţinea Gospodărirea (în urma unei licitaţii). Braica a cerut să i se comunice dacă, în acest caz, nu este vorba, în fapt, de incompatibilitate.

Consilierul nu a primit răspunsul pe loc.

În loc de răspuns, însă, Primăria a decis să supună, joi, votului aleşilor, modificarea Consiliului de Administraţie de la GCA prin înlocuirea celui la care făcea referire Alexandra Braica, proiectul propus spre vot fiind nici mai mult, nici mai puţin decât o confirmare a faptului că cele spuse de consilier erau adevărate. Cu alte cuvinte, că deciziile în GCA erau luate şi de un membru care avea relaţii contractuale cu societatea Polaris!

Revocarea

În proiect, revocarea unor membri din Consiliile de administraţie de la Salubritate şi GCA este justificată în primul caz prin demisia celui în cauză, iar în cel de al doilea caz, prin prevederile Legii nr. 441/2006 care face referire la faptul că „directorii unei societăţi pe acţiuni, în sistemul unitar, şi membrii directoratului, în sistemul dualist, nu vor putea fi, fără autorizarea consiliului de administraţie, respectiv a consiliului de supraveghere, directori, administratori, membri ai directoratului ori ai consiliului de supraveghere, cenzori sau, după caz, auditori interni ori asociaţi cu răspundere nelimitată, în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate (…) sub pedeapsa revocării şi răspunderii pentru daune”.

Dacă consilierii vor vota pentru proiectul propus, atunci membrii AGA ai GCA vor fi chemaţi să-l revoce din funcţia de administrator pe Gheorghe Iuliu Penzes, în condiţiile în care acesta este remunerat şi de Polaris, principala firmă concurentă pentru GCA. Rămâne de văzut cum a ajuns ca arădeanul să fie numit în Consiliul de Administraţie al GCA în aceste condiţii.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !