Poliţia a pus ochii pe pietoni

40Comentarii
Poliţia a pus ochii pe pietoni
ARADAgenţii rutieri vor acorda o atenţie deosebită pietonilor, în baza planului de măsuri anunţat de Poliţia Rutieră Arad.

Şeful Poliţiei Rutiere Arad a anunţat că pietonii vor primi o atenţie specială din partea agenţilor rutieri. Comisarul Adrian Lile a precizat că tot mai mulţi pietoni cad victime accidentelor rutiere din cauza propriei neglijenţe.

”Am solicitat agenţilor să manifeste intransigenţă maximă pentru pietonii care nesocotesc regulile de circulaţie şi să sancţioneze şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor”, a declarat Lile. Acesta a mai spus că traversarea neregulamentară a pietonilor este în topul primelor cinci cauze ale producerii accidentelor în Arad, alături de viteză şi neacordarea de prioritate. Lile a mai punctat faptul că: ”bătrânii şi copiii nu vor să priceapă că drumul public reprezintă un risc”.

Mai puţini morţi pe şosele

Numărul persoanelor decedate în 2009, în accidente rutiere, în Arad, este mai mic decât în 2008. De asemenea, au scăzut şi numărul accidentelor grave şi al răniţilor. În urma unei analize, Poliţia Rutieră Arad a stabilit că cele mai multe accidente se produc miercurea, vinerea şi duminica, după masă, între orele 14,00 şi 22,00. De asemenea, 50% dintre accidentele de anul trecut au avut loc în localităţi. ”Foarte mulţi conducători auto lipsiţi de experienţă sunt implicaţi în accidente rutiere deosebit de grave. Mulţi dintre aceştia au permise de mai puţin de trei ani de zile”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Arad.

Adrian Lile a mai precizat că şi criza a participat într-un fel la scăderea numărului de accidente, în 2009 înregistrându-se mai puţini participanţi la trafic.

I.C.40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor