Poliția de Frontieră Arad suplimentează personalul în punctele de frontieră de la granița cu Ungaria

De Ioana Costas
1Comentariu
Poliția de Frontieră Arad suplimentează personalul în punctele de frontieră de la granița cu Ungaria
Poliția de Frontieră Arad, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră, în minivacanța de Sf. Maria.

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere de la frontiera cu Ungaria. Poliția de Frontieră Arad anunță că pentru fluidizarea traficului a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.

“Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care,în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră Arad.

De asemenea, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic se vor înregistra în punctul Nădlac II, participanţilor la trafic le este recomandată utilizarea şi celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud. Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens:

– pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor

– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac -Nagylak; P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota; P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula

– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni -Letavertes

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Statistica anului trecut la frontieră

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sf. Maria, 11.08.2017 – 15.08.2017, au trecut frontiera peste 310.000 de persoane, cetăţeni români şi străini,din care aproximativ 160.000 pe sensul de intrare în ţară şi 150.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi peste 105.550 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 140.000 persoane.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor