Poliţia Locală Arad devine Direcţie în subordinea Primăriei

De Diana Dutu
Reactualizat la:
8Comentarii
Poliţia Locală Arad devine Direcţie în subordinea Primăriei
Doar 28 din cei 178 de angajaţi ai instituţiei vor face muncă de birou. Restul poliţiştilor locali vor fi scoşi la treabă în stradă.

Poliţia Locală Arad nu va mai fi ce a fost. Din instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Arad, Poliţia Locală va deveni o Direcţie în cadrul Primăriei Municipiului Arad. Se va întâmpla, cel mai probabil, de la 1 august 2017, când ar urma să intre în vigoare noua organigramă pe care Primăria a întocmit-o în urma Legii salarizării. „Dorim să rămânem în aceeaşi anvelopă salarială, de aceea am realizat o nouă organigramă care aduce în interiorul Primăriei Direcţia de Poliţie Locală” – a anunţat primarul Gheorghe Falcă, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Această modificare e percepută ca o lovitură pentru cei din interiorul instituţiei. De ce spunem asta? Pentru că „serviciile suport” ale Poliţiei Locale – Resurse Umane, Buget-Financiar-Contabilitate şi Achiziţii Publice Administrativ – au dispărut din structura instituţiei, fiind preluate de Direcţii/Servicii similare ale Primăriei. În plus, numărul funcţionarilor din birourile viitoarei Poliţii Locale a scăzut, majoritatea angajaţilor fiind scoşi la treabă în stradă. Ceea ce e de bine pentru simplii cetăţeni, care ar urma să se simtă mult mai în siguranţă.

Chiar dacă au fost desfiinţate „serviciile suport”, numărul angajaţilor Poliţiei Locale rămâne acelaşi: 178. „Şi atunci, angajaţii se vor vedea mai mult în stradă – explică primarul Gheorghe Falcă. Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice şi Parcări, de exemplu, va ajunge la 40 de angajaţi. Vor fi două Servicii de Ordine Publică şi Parcări – fiecare cu câte 30 de angajaţi. Deci, 100 de poliţişti locali vor fi numai în stradă. Acestora li se adaugă încă 12 de la Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, 3 de la Compartimentul Control Publicitate şi Afişaj Stradal, 9 de la Biroul Activitate şi Control Comercial, 6 de la Biroul de Supraveghere Comunitară şi 4 de la Compartimentul Protecţia Mediului, 16 de la Biroul Pază Bunuri şi Valori. Toţi aceştia vor fi în stradă” – arată edilul Aradului.

Câţi angajaţi vor mai rămâne în birouri? „Dacă adunăm 10 de la Biroul Evidenţa Proceselor Verbale şi Notificări Persoane, 10 de la Serviciul Dispecerat şi Monitorizare şi 6 de la Biroul Tehnic Informatic, rezultă că 26 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală nu sunt în stradă” – spune primarul. Celor 26 li se alătură, desigur, directorul general şi directorul general adjunct. Aşadar, 28 din cei 178 de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Locală Arad vor face muncă de birou. Restul poliţiştilor locali – adică 150 de persoane – sunt scoşi în stradă pentru a-şi face treaba. Adică pentru a aplica legea astfel încât arădenii să se simtă cât mai în siguranţă. De-abia îi aşteptăm!8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor