Poliția, recomandări de Revelion și Anul Nou

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Poliția, recomandări de Revelion și Anul Nou
„Polițiștii arădeni vor fi la datorie și în zilele libere din preajma Anului Nou, acționând pentru prevenirea evenimentelor care ar putea perturba ordinea și liniștea publică în acestă perioadă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

În perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, conform reprezentanților IPJ, 100 de polițiști vor fi la datorie, suplimentar, în fiecare zi. „Dintre aceștia, 75 de polițiști provin din structurile de ordine publică, 10 din structurile de poliție rutieră, iar aproximativ 15 provin din alte structuri ale I.P.J. Arad (proximitate, investigații criminale, serviciul arme, explozivi și substanțe periculoase etc)”, spun reprezentanții IPJ Arad.

Polițiștii vor fi prezenți la manifestările cultural-artistice de la final de an, dar și în zonele lăcașurilor de cult, pentru prevenirea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier. Pe lângă informarea despre numărul polițiștilor ce se vor afla în misiune de Revelion și Anul Nou, reprezentanții IPJ au și câteva recomandări pentru arădeni.

„Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!; Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!; Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!; Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!; Nu achiziționați materiale pirotehnice de la comercianții ambulanți!; Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!; Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!; Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!; Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!; Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor