Politică cu venin pe banii judeţului

De Alin Gherasim
Politică cu venin pe banii judeţului
© Florin Tripa (stanga și Sergiu Bîlcea (dreapta)
Pesedistul Florin Tripa şi liberalul Sergiu Bîlcea se „bat” pe modul în care s-a decis împărţirea banilor judeţului.

Politicienii Aradului aruncă venin unii în alţii. De această dată, războinicii vorbelor sunt deputatul Florin Tripa, de la PSD, şi vicepreședintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, de la PNL.

Tripa a fost cel care a „dat tonul”, vineri, printr-un comunicat de presă în care vorbeşte despre modul în care au fost alocaţi banii Consiliului Judeţean Arad: „Conducerea CJA a lăsat deoparte și în acest an interesele cetățenilor și a împărțit banii județului în funcție de interesul firmelor de casă. Avem peste 50 de miliarde de lei vechi pentru tot felul de chermeze și sărbători câmpenești, în timp ce drumurile județene sunt un pericol public, în timp ce spitalele arată jalnic. Conducerea CJA cheltuie milioane de lei pe studii și proiecte care nu mai pot beneficia de finanțare europeană, fiindcă acele axe sunt închise. Dar ce contează că se aruncă banii cetățenilor pe apa Sâmbetei, când firmele de partid trebuie hrănite de la bugetul Aradului. În schimb, adevăratele probleme ale județului nu sunt rezolvate. Solicitările primarilor au fost aruncate în sertarele CJA, fiindcă nu existau bani și pentru satisfacerea nevoilor clientelei și pentru solicitările primăriilor. În loc să dea peste 5 milioane de lei pe chefuri electorale, cei de la CJA puteau aloca sumele solicitate de Primăria Ineu pentru drumul Ineu – Schit Tămad, sau sumele solicitate de Primăria Vârfurile, pentru drumul comunal 41, Vârfurile – Poiana, sau sumele solicitate de Primăria Pleșcuța, pentru cofinanțarea proiectelor locale. Sunt doar câteva exemple, dar lista ar putea continua cu fiecare comună sau oraș în parte. Din păcate, aceste solicitări au fost ignorate de conducerea CJA, iar bugetul județului se împarte în funcție de interesele firmelor de partid, nu de cele ale arădenilor”.

Şi reacţia

Reacţia peneliştilor nu a întârziat să apară, pe fir intrând Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA, cel care are în subordine drumurile judeţene. Acesta a spus: „Comentariile tendențioase ale deputatului Florin Tripa caută să mascheze, de fapt, eșecul acestuia în atragerea de finanțări de la Guvern pentru județul Arad. Florin Tripa ne dă sfaturi cu privire la drumurile pe care să le reparăm, dar a votat împotriva solicitărilor Consiliului Județean Arad și a nevoilor Aradului, la stabilirea bugetului național. Așteptăm și noi, și arădenii, ca deputatul Tripa să depășească faza povețelor și să înceapă să muncească pentru Arad, fiindcă nu putem repara drumurile cu comunicatele sale de presă și cu povești. Nu îndrăznește să se uite la Dragnea sau la Grindeanu, nu are curajul să îi întrebe de ce au lăsat Aradul la urmă, de ce au blocat iar pasajele, de ce ignoră spitalul. În schimb, continuă să înșire cifre greșite și să le dea lecții arădenilor. Diferența dintre noi, cei de la Consiliul Județean, și Florin Tripa, este că noi muncim pentru Arad, el povestește, și atât”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !