Poliţişti comunitari pentru o zi

1Comentariu
Poliţişti comunitari pentru o zi
ARAD - Un grup de elevi ai Școlii Generale „Aurel Vlaicu” din Arad au luat contact cu activitatea Poliției Comunitare Arad. Sunt primii şcolari dintre cei 86 de elevi care participă la proiectul „Cu NOI, pentru siguranța VOASTRĂ”.

Proiectul, unicat în peisajul socio-educativ arădean, a fost inițiat de Poliția Comunitară Arad. În cadrul acestuia, grupuri de câte șase elevi de gimnaziu din 14 școli din municipiu au luat contact cu viața de polițist comunitar, însoțiți și îndrumați de membrii echipei de proiect, condusă de Nicoleta Belean.

Participanților la proiect le-a fost prezentată amănunțit modalitatea concretă de acțiune în diferitele servicii ale Poliției Comunitare – ordine publică, dispecerat-intervenție rapidă, siguranță rutieră sau control comercial – fiind totodată familiarizați cu tainele fluidizării traficului rutier în condițiile unui oraș aglomerat cum este Aradul, a acțiunii rapide în situații limită impuse de primirea unor apeluri de urgență la numărul 0257-939. Deasemenea, elevilor le-au fost prezentate exemple de posibile urmări ale nerespectării unor norme legale, toate acestea având ca scop imediat inducerea unei stări de siguranță și de încredere în rândul tinerilor.

„Am inițiat acest proiect unic în felul său, cu intenția declarată de a constribui la o mai bună cunoaștere a activității noastre, dar mai ales de a transmite tinerei generații încrederea că Poliția Comunitară, ca instituție de siguranță publică este capabilă să-și ducă la îndeplinire menirea. Totodată, ne-am propus să transmitem tinerilor elevi de gimnaziu sentimentul că respectul față de normele legale este calea sigură pentru instituirea unui climat de siguranță în municipiul nostru”, a declarat doamna Viorica Graur, directorul Poliției Comunitare Arad.

S.B.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor